• Informacje na temat:

    rękawica kuchenna jak zrobić

Przepisy na temat: rękawica kuchenna jak zrobić
  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak zrobić soki z owoców?"

Artykuły na temat: rękawica kuchenna jak zrobić
  • Modowe i kuchenne rewolucje królowej Bony

    ...nitką, a przede wszystkim na dekolty. Za jej sprawą na Wawelu zorganizowano pracownię krawiecką, gdzie szyto stroje według wzorów obowiązujących w Italii. A ponieważ dwór w Polsce, podobnie jak(...); galareta mięsna; króliki we własnym sosie. Uzupełnieniem posiłku było wino białe i czerwone oraz wino gotowane z miodem i korzeniami. Jak przystało na kuchnię śródziemnomorską podawano też wiele...

  • Cierpisz na migrenę? Ciężki dzień w pracy sprawił, że nie możesz się zrelaksować? Jak pozbyć się niemiłego uczucia zmęczenia i jak poprawić koncentrację? Możesz to zrobić za pomocą zapachu! Niektóre kuchenne zapachy mogą poprawić nastrój. Fot. 123RF.COM/PICSEL Węch jest jednym ze zmysłów, które ukształtowały się najwcześniej w roku ewolucji. Wcześniej używaliśmy go jako ostrzeżenia przed zagrożeniami lub jako pomoc przy zdobywaniu pożywienia. Często gdy czujemy jakiś zapach, kojarzy nam...

  • Pasożyty. Jak je wykryć i kiedy się odrobaczać?

    ...przed ich odrobaczaniem, zrobić badania kału, by się upewnić, czy faktycznie są zarażone - podkreśla prof. Gołąb. Badanie kału pozwala określić jakimi pasożytami jest zarażony pies czy kot(...). - Pasożyty chorobotwórcze występują w naszym kraju rzadko, tak jak w wielu innych krajach Unii Europejskiej. Wraz z poprawą warunków życia i wzrostem higieny, liczba zakażeń glistą ludzką czy...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Profesjonalne zabiegi Spa, które zrobisz w domu

    ...w kojący zmysły seans. Wykorzystaj przyjemne konsystencje kosmetyków i ich miłe zapachy. Po kolei wykonuj kroki - tak, jak to robią kosmetyczki w Spa. Wygładź skórę peelingiem Wyciśnij na dłoń troszkę(...), dotykając skórę, obserwuj, jak staje się lekko zaróżowiona i miękka. Spłucz peeling wodą. Odpocznij z maseczkami. Nanieś wokół oczu kompres, który orzeźwia i schładza skórę. Na twarzy i mokrych włosach...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • 72 najlepsze pomysły na to, by mieć lśniący czystością dom

    Czy odkurzacz można zastąpić ściągaczką do szyb? Do czego podczas sprzątania przyda się stara skarpetka lub kule z papieru? Jak zrobić łazienkowy pochłaniacz złych zapachów? Poznaj sekrety szybkiego i efektywnego pucowania domu.

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Seksowny biust jak najdłużej

    ...w mikroelementy sól kuchenna uelastycznia skórę biustu. Drobinki soli działają też jak peeling złuszczający martwe komórki naskórka. Dzięki temu biust zyskuje gładkość. Wilgotną rękawicę frotte maczaj w soli(...) kosmetyk od dołu piersi do góry, zataczając koła, omijaj wrażliwe brodawki. • Uelastycznianie osłabionej skóry. Po 40. warto 2-3 razy w roku zrobić kurację specjalnym kremem do biustu lub serum...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...