• Informacje na temat:

    ravioli z czym podawać

Przepisy na temat: ravioli z czym podawać
  • Ravioli z serowym farszem

    ...jajkiem. Przykryj je większymi i dociśnij brzegi.  5. Wrzucaj ravioli partiami do osolonego wrzątku. Gotuj 1-2 minuty, po czym odcedź i skrop oliwą.  6. Podawaj polane gorącym masłem, z dodatkiem...

  • Wypróbowany przepis na "Ravioli z serem"

  • ​Pierożki ravioli z ricottą

    ...szałwii. Gotuj ravioli przez 3-5 minut. Przełóż pierożki na patelnię z roztopionym masłem i szałwią i smaż przez chwilę, aby się zarumieniły i uwolniły aromat. Podawaj z tartym parmezanem...

  • bardzi smaczne

  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    .... Ravioli z dynią Czyli pierożki z delikatnego ciasta, wypełnione dynią, z nutką imbiru, skąpane w rozpuszczonym maśle z dodatkiem szałwii. Wyrazistości dodaje im parmezan. Składniki na ciasto(...) imbiru, łyżka bułki tartej, 1 jajko, szczypta soli i łyżka świeżo zmielonego pieprzu; Przygotowanie: Mąkę łączymy z solą, robimy dołek i wybijamy w niego jajka. Całość zagniatamy, aż ciasto...

  • Przepis wart wypróbowania: "Włoskie ravioli"

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Pierogi zawojowały świat Polskie pierogi, rosyjskie pielmieni, chińskie jiaozi, gruzińskie chinkali, włoskie ravioli czy hiszpańskie empanadas - pierogi mają wiele imion. Choć różnią się nadzieniem czy kształtem, jedno pozostaje niezmienne - pieróg oznacza mączne ciasto, którym owijamy farsz. Smakowite zawijasy! Prawdopodobnie danie wymyślono już w III w. n.e. w Chinach. Początkowo...

  • Wypróbowany przepis na "Jarskie ravioli"

  • Święta po włosku

    ...makaronów same nasuwają skojarzenia z czymś niewielkim, np.: drobne, obłe acini di pepe, podobne do ziaren ryżu orzo, pierścieniaste anelli, podobne do motyli farfalle, okrągłe łódeczki orecchiette(...) rigate - puste muszelki o ślimaczym kształcie.  Sosy : ciężkie, treściwe i mięsne sosy  Tuby i rurki Tuby stworzone są do wprost do nabierania sosu, dlatego idealnie sprawdzają się do nich...

  • Smaczny pomysł na "Ravioli szpinakowe"

Artykuły na temat: ravioli z czym podawać
  • Włoskie wesele

    ...wolimy makaron jajeczny, (tagliatelle lub jeszcze lepiej taglierini, bo jest cieńszy) albo makaron nadziewany (ravioli, tortelli itd.). Sosy mogą być mięsne, rybne lub warzywne. Jadłam kiedyś wspaniałe dania - koronę grillowanych plastrów bakłażanów, która miała w środku gniazdo taglierini z sosem pesto czy świeże ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem z gęstym ragoût z kaczki albo pyszne...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Włochy: Na szlaku smaku

    .... Całość wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Wlej przygotowane jajka z warzywami. Całość smaż chwilę na ogniu, po czym przełóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200(...) lub na ciepło z sosem śmietanowo- czosnkowym. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Włoskie ravioli Przygotowanie: Masło rozpuść, dodaj posiekany czosnek i podsmaż. Wrzuć szpinak, ricottę...

  • Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniśmy jeść niczego na siłę, nawet gdy w grę wchodzą superfoods. Czym więc zastąpić jarmuż, aby dostarczyć naszemu organizmowi podobnych składników? Każdy produkt dostarcza nam pewne elementy, które mają niebagatelny wpływ na nasz wygląd i zdrowie. Trzeba dodać, że w  ostatnim czasie  Polacy zaczęli zwracać coraz większą uwagę na to, co jedzą. Z tego...

  • Pasta i basta!

    ...jednej porcji: 4,50 zł Smażone ravioli z waniliową ricottą i węgierkami na maśle, koszt jednej porcji: 5,50 zł Ciasto makaronowe uniwersalne Podstawowe ciasto na makaron składa się tylko z mąki, jajek i soli. Zrobisz z niego świeży makaron, włoskie ravioli czy lasagne. Wyrobione ciasto zawinięte w folię wytrzyma w lodówce dobę. Stopień trudności: dla średnio zaawansowanych Liczba porcji...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    ...- W Południowym Tyrolu łączymy niemiecką organizację z włoskim zamiłowaniem do przyjemności - powiedziała mi Greta Pichler z tamtejszej organizacji turystycznej i to chyba najlepsze słowa, jakimi można określić warunki do wypoczynku w tym włoskim regionie. Nie warto poprzestać tylko na rozmowach, lepiej na własnej skórze przekonać się, jak się tu jeździ na nartach, co można zwiedzić pieszo i - to...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie. Według legendy...

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...