• Informacje na temat:

    rafaello na herbatnikach z czekolada

Przepisy na temat: rafaello na herbatnikach z czekolada
  • Ciasto na herbatnikach dla smakoszy kokosu, dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.

  • Bardzo lubię ten rodzaj Rafaello,dla mnie szybko się robi,można pominąć biszkopt i iść na łatwiznę używając zwykłych herbatników jako spód i górę ciasta.

  • pyszne jak kazde rafaello :)

  • ..delikatne i mięciutkie jak puch....

  • smaczne z masą z bitej smietany

  • przypominam przepis na zapomniane już ale pyszne ciasto

  • Bardzo smaczne ciasto warte polecenia.

  • :]]]]]]]]]]]]

  • proste, łatwe i smaczne

  • Ciasto na biszkopcie cytrynowym z pysznymi kremami. Ciasto przełożone herbatnikami. Ciasto nazwałam moim imieniem.

Artykuły na temat: rafaello na herbatnikach z czekolada
  • Ciasto rafaello

    Na przygotowanie tego ciasta potrzebujesz ok. 75 minut plus chłodzenie.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Każdy sportowiec i nie tylko wie, że czekolada to źródło energii. Nieprawdziwe są pogłoski, że czekolada uzależnia, warto jednak dawkować jej ilość w trosce o... dobry wygląd. Trzeba bowiem pamiętać, że jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Możemy uniknąć złych konsekwencji spożywania czekolady, jeśli będziemy spożywać ją w rozsądnych ilościach. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głownie jest to magnez i...

  • Tworzenie najwyższej jakości czekolady to sztuka, która wymaga pasji , poświecenia i mistrzowskich umiejętności. Maitres Chocolaitiers Lindt opanowali ją do perfekcji. Już od ponad 160 lat nieustająco doskonalą sekretne receptury tworząc czekoladowe arcydzieła. By w pełni docenić walory czekolady najwyższej jakości należy, podobnie jak w przypadku dobrych win, delektować się nią wszystkimi zmysłami. Poznaj zasady degustacji czekolady opracowane przez Maitres Chocolaitiers Lindt, by...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....