• Informacje na temat:

    rączka remigiusz gicz

Przepisy na temat: rączka remigiusz gicz
  • Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw.

  • Wypróbowany przepis na "Gicz cielęca (ossobuco)"

  • Gicz wołowa to jeden z moich popisowych numerów. Wyjątkowo lubię to mięso, gdyż jako mięso czerwone jest bogate w żelazo hemowe z dodatkiem kolagenu. Niesamowicie pachnie, a upieczenie go w glinianym naczyniu żaroodpornym dodaje specyficznego posmaku. Przygotowywanie tego dania (oprócz oczywiście smaku i aromatu) ma jedną zaletę: mamy mnóstwo czasu na inne ciekawe zajęcia, gdyż czas czas pieczenia to 3-4 godziny

  • Łatwe, efektowne, smaczne.

  • Szybka prosta i pyszna sałatka, nieboraczek bo często do niej wracam .

  • Może pora przerobić „stary” rosół „kurzęcy” na coś bardziej zdrowszego? Zauważycie różnicę, nie tylko w samym smaku ale i aromacie.

  • Propozycja na bardzo aromatyczną, smaczną i pożywną zupę grzybową, przygotowaną na intensywnym bulionie cielęcym.

  • Aż dziwne ale nie znalazłam przepisu na ugotowanie tak znanej potrawy jak rosół, a wiem że rosół rosołowi nierówny

  • Szybkie, smaczne i sycące danie dla miłośników połączenia szpinaku z łososiem :)

  • soczyste i delikatne

Artykuły na temat: rączka remigiusz gicz
  • Wybierając ścieżkę zawodową kierujemy się własnymi obserwacjami, poleceniem bliskich, oraz niejednokrotnie trendami panującymi na rynku zawodowym. Większość z nas, świadomie wyznacza drogę kariery, niejednokrotnie czerpiąc z doświadczenia osób, które nas zainspirowały. Szef Kuchni Hotelu ****Kossak w Krakowie, Robert Joachimiak - Szpinda, wkroczył na kulinarną drogę zawodową już w latach 80-tych. Jak wspomina: „Moim pierwszym szefem kuchni a zarazem mentorem był Ryszard Dudziak, który nie...

  • Jedno z najczęściej używanych naczyń, zaraz po patelni, to oczywiście rondel. Dzięki swojemu wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni jest niemal niezastąpiony. W kuchni otaczamy się naczyniami i akcesoriami, których można użyć na kilka sposobów. Lubimy mieć pod ręką nóż, który poradzi sobie z każdym produktem. Patelnię, do której nic nie przywiera i rondel, w którym przyrządzimy niemal wszystko. Taki rondel możemy znaleźć w ofercie firmy Neoflam. Ścięte ścianki naczynia ułatwiają podrzucanie...

  • Nasi dzielni testerzy mieli tydzień na wypróbowanie Multicookera firmy Phillips. Podzielili się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat tego urządzenia. Sprzęt testowały osoby, które zwyciężyły w konkursie Philips Multicooker. - Do wypróbowanie Multicookera Philipsa przygotowywałem się długo i pieczołowicie. Wymyślałem potrawy, czytałem co dzięki temu urządzeniu mogę zrobić. Opis producenta był bardzo zachęcający i nie znalazłem żadnych negatywnych opinii użytkowników. Z jednej strony byłem...

  • Poznaj uczestników kolejnej edycji najsłodszego z programów TVP2. Kto według Ciebie znajdzie się w finale programu i zawalczy o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych? Aleksandra Bielska Uwielbia jeździć na rowerze, na nartach i biegać. Największą jej pasją są wypieki, które od pięciu lat prezentuje na swoim blogu. Od roku stara się zmieniać nawyki żywieniowe dzieci i młodzieży podczas lekcji edukacyjnych oraz warsztatów kulinarnych. Jest wszechstronna, pozytywnie...

  • Kto by pomyślał, że z dodatkiem szlachetnego trunku jakim jest whisky, można przygotować wiele fantastycznych dań. Zobaczcie zwycięskie przepisy i wypróbujcie je w najbliższym czasie, warto. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas przepisy. Musimy przyznać, że zainspirowaliście nas swoimi pomysłami. Jak się okazuje whisky pasuje nie tylko do mięs, ale także do sosów, ryb i deserów. Mamy zaszczyt przedstawiać zwycięzców. Zaproszenia na 3 edycję festiwalu „Whisky Live Warsaw 2016"...

  • Wszyscy rodzice wiedzą, jak bardzo wybredne potrafią być dzieci przy jedzeniu. Pora posiłku często zmienia się w istny koszmar. Co zrobić, by skusić największego niejadka? Fot. Jedzenie dla dziecka musi być atrakcyjnie podane/Picsel Żywienie maluchów nie należy do najłatwiejszych rzeczy. Rodzice często zachodzą w głowę, w jaki sposób skusić kilkulatka do zjedzenia bogatego w białko śniadania. Dzieci zwykle szybko tracą zainteresowanie tym, co znajduje się na ich talerzu i niechętnie podchodzą...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Jak wybrać najlepsze noże do kuchni? Które są niezbędne, a bez jakich można się obyć? Nie sposób obejść się bez nich w kuchni. Właściwie pielęgnowane, dobrze przechowywane i prawidłowo używane są najbardziej zaufanymi pomocnikami. Różnią się kształtem, długością, rodzajem rączki i wyglądem. Te najlepsze są solidne, odpowiednio wyważone i pewnie leżą w dłoni. W rękach zawodowca są w stanie zdziałać cuda. Domowemu amatorowi kuchni zaoszczędzą wiele nerwów i czasu. Mowa oczywiście o nożach i to...

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

  • Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Zobaczcie, jakie są jego kulinarne upodobania! fot. Kamil Zieliński Angażuje się w wiele inicjatyw promujących zdrowe jedzenie. Obecnie zajmuje się między innymi projektem „Szkoła na widelcu", promującym zdrową i dobrą kuchnię w szkołach. Zobaczcie, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, jaka jest jego ulubiona potrawa i jakiej przyprawy nie może...