• Informacje na temat:

    racuszki z pomarancza

Przepisy na temat: racuszki z pomarancza
  • Soczyste miesko o delikatnym smaku pomaranczy,idealne na swiateczny obiad i jak rowniez na inne okazje.

  • Coś na podwieczorek

  • Na udany obiad

  • Dodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan.

  • Idealna propozycja na piątkowy obiad. Racuszki są delikatne i mięciutkie. Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym, paprykowym bądź polane zwykłym ketchupem.

  • sposób na mięso z rosołu

  • racuszki z kokosem do tego kokosowa kawa mirabelki poprostu raj dla podniebienia

  • Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.

  • Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące.

  • Pyszne śniadanie dla dzieci.

Artykuły na temat: racuszki z pomarancza
  • Słodkie co nieco

    ...rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, że tłuszcz nie może być zbyt gorący, bo racuszki się przypalą z zewnątrz, a w środku będą surowe. Racuchy układaj na papierowym ręczniku, aby osączyć...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na sernik z dodatkiem herbaty matcha. Kruchy spód oraz dekoracja z kruchego ciasta2 szklanki mąki pszennej180 g zimnego, pokrojonego w kostkę masła2 żółtka6 łyżek cukru pudru2 łyżki miodu200 g migdałów bez skórki Pomarańczowa żelka4 sparzone, wyszorowane pomarańcze10 g żelatyny20 g cukru (do smaku) Masa serowawoda do przygotowania produktów na parze400 ml schłodzonej śmietanki 30% 3 żółtka80 g cukru2...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Dlaczego warto się do niego przekonać i jak przygotować kompot, który trafi w gusta nawet tych najbardziej do niego zniechęconych? Fot. 123RF/Picsel Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dlaczego warto pić kompot z suszu? Mimo, że dziś napój kojarzy nam się wyłącznie jako dodatek do wigilijnej wieczerzy, warto pamiętać o...

  • Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dziś dzbanki wypełnione po brzegi tym orzeźwiającymi napojem pojawiają się na stole głównie podczas wieczerzy wigilijnej. Jednak wielu dietetyków uważa, że powinniśmy sięgać po niego znacznie częściej. Dlaczego warto się do niego przekonać i jak przygotować kompot, który trafi w...

  • Słodkości, które zachwycą każde dziecko. Nieco czasochłonne, ale warto wypróbować chociaż jeden z zaproponowanych przez Olę przepisów. Muffiny marchewkowe: Ciasto:165 g mąki pszennej 165 g cukru brązowego 1½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu 1½ łyżeczki przyprawy do piernika3 jaja 90 g oleju rzepakowego 300 g marchewki 100 g orzechów włoskich 1 pomarańcza 100 g świeżego ananasa 3 płaskie łyżki wiórków kokosowych Krem: 400 g białej czekolady 400 g serka...

  • W szóstym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować smakowite desery bezowe. Przepis Justyny, szczególnie przypadł do gustu jurorom. Beza: 300 ml białek 440 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka winianu potasu Krem: ¾ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 400g serka mascarpone 2 łyżki likieru kokosowego otarta skórka z 1 limonki Mus z owoców marakui: 70 ml pulpy z owoców z marakui - ok 4 owoców 70g...

  • Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki? Panna Ptysiówna Kruszonka: 85 g brązowego cukru 85 g mąki 75 g masła 2 g czerwonego barwnika   Ptysie: 250 ml wody 100 g masła 5 g cukru 5 g soli 150 g mąki 5 jajek   Krem: 150 g malin 150 g serka mascarpone 75 g ricotty 100 g cukru pudru 50 g śmietany kremówki laska wanilii 2 listki żelatyny 2 łyżki wody pęczek mięty Kruszonka: Cukier wymieszać z...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...