• Informacje na temat:

    racuszki z kefiru

Przepisy na temat: racuszki z kefiru
Artykuły na temat: racuszki z kefiru
  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...● 2 łyżki płatków migdałowych ● 2 jajka ● pół torebki szpinaku baby ● 2 łyżki ksylitolu ● 5 łyżek oliwy ● szkl. kefiru ● 2 łyżeczki prosz. do pieczenia ● szczypta sody, sól Z tych składników upieczesz(...): sałatę, wędlinę, ogórek, cukinię. Przykryj drugą kromką. Dociśnij obie części, zawiń w folię. Racuszki na zimno ● Po 4 łyżki mąki pszennej razowej i orkiszowej ● 1/2 łyżeczki proszku do...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Dieta na lato dla aktywnych

    ...posiłku, zjedz jogurt naturalny z dodatkiem borówek amerykańskich (1/2 szklanki). Jeśli natomiast po treningu wracasz do domu i masz czas na przyrządzenie posiłku, usmaż racuszki przygotowane na bazie...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Czas zacząć dyniowe szaleństwo!

    .... Racuszki z dyni Składniki: 2 szklanki rozgotowanej dyni, 2 jajka, 2 szkl. mąki, - 0.5 l kefiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, można dodać 2 kwaśne jabłka, olej do smażenia. Dynie obrać ze...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Obiad dyniowy

    ...żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200°C. Udekorować listkami melisy. Racuszki dyniowo-jabłkowe Składniki na 4 porcje: 2 szklanki rozgotowanej dyni, 2 jajka, 0,5 l kefiru, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 kwaśne jabłka (według uznania), olej do smażenia 1. Mniejszą dynię przekroić na pół albo ćwiartki. Wykroić...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...