• Informacje na temat:

    racuszki z cynamonem

Przepisy na temat: racuszki z cynamonem
  • Przepis wart wypróbowania: "Owsiane racuszki z gruszką, cynamonem i wanilią"

  • Placuszki twarożkowe z konfiturą

    Sposób przygotowania Do miseczki wybić jajko, dodać cukier, cynamon i ubić mikserem na puszystą masę. Następnie dodać twarożek i mąkę. Całość wymieszać łyżką. Ciasto powinno być konsystencji masy na placki ziemniaczane. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub mąkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju niewielkie racuszki. Podawać z ulubioną konfiturą lub z cukrem pudrem. Smacznego! Przepis poleca...

  • Pyszne śniadanie dla dzieci.

  • Racuchy po walijskiu

    .... 1 cm i wycinać krążki o średnicy ok. 6 cm. Krążki smażyć na rozgrzanym oleju na słabym ogniu po trzy minuty z każdej strony. 10 g cukru zmieszać z ½ łyżeczki cynamonu i posypać gotowe "racuszki:.

  • nastał czas dyni zdecydowanie ;-) szkoda,że tak kròtki niestety...tym razem dynia na słodko ;-)

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    .... C. Upieczony placek posypać cukrem pudrem. Podawać gorący, z bitą śmietaną. Czas przygotowania 25 minut Racuszki z jabłkami Składniki: - 0,5 kg jabłek, - 200 ml śmietanki tortowej, - cukier puder...

  • Przepis na szybkie i smaczne racuszki.

  • Delikatne racuchy,fajne danie dla dzieci jak i dorosłych:)

  • sobota to odpowiedni czas na leniwe, rodzinne śniadanie, to danie dla miłośników cynamonu i bakalii

Artykuły na temat: racuszki z cynamonem
  • Racuszki z jabłkami

    ...i zacznie odchodzić od dłoni, potem przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia. Do ciasta dodać jabłka, znów wymieszać. Ciasto nabierać łyżką, kłaść na rozgrzany tłuszcz. Gotowe racuszki posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Serek dokladnie mieszamy z mąką i jajkiem, Na rozgrzany olej nakładamy łyżką małe placuszki i smażymy z obu stron na złoto. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Racuchy bananowo-owsiane

    ...dodajemy do mąki razem z cynamonem i bananem, miksujemy, aby powstało gładkie ciasto. Odstawiamy na 15 minut. Maliny i jagody przekładamy do wysokiego naczynia i blenderem miksujemy na purée(...) przekładamy na papierowe ręczniki, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Racuszki układamy na talerzykach, dodajemy porcję owocowego purée i podajemy jeszcze ciepłe. Równie dobrze będą smakowały z różnymi...

  • Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej atmosfery, cynamon doskonale wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Cynamon dotarł do nas wprost z dalekiego Cejlonu i bardzo szybko podpił serca wszystkich, którzy go spróbowali. Znamy go przede wszystkim jako przyprawę kuchenną, sprzedawaną w dwóch wersjach - sproszkowanej i w postaci niewielkich ruloników. Zarówno liście, jak i kora...

  • Podwieczorek z owocami

    Racuszki z borówkami Składniki na 4 porcje: 200 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól, 1 jajko, 300 ml mleka, 1 łyżka masła, 150 g borówek amerykańskich, olej do smażenia, syrop klonowy(...). Do ciasta dodać roztopione masło i połowę borówek amerykańskich, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje ciasta, formując racuszki. Smażyć je z obu stron do przyrumienienia. Racuszki osączyć...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Księga smaków: Dynia

    Wprowadź dynię do swego jadłospisu, a wzmocnisz w ten sposób układ odpornościowy, wspomożesz trawienie, a dodatkowo obniżysz poziom cholesterolu. Dynię możemy marynować, gotować, pieczemy ją i smażymy. Zrobisz z niej wyśmienitą zupę krem, racuszki, farsz do pierogów, a nawet ciasto. Jest niskokaloryczna, zawiera witaminy C, D, B, PP, kwas foliowy, żelazo i sporo beta-karotenu. Placuszki z dyni...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....