• Informacje na temat:

    racuchy z sera twarogowego

Przepisy na temat: racuchy z sera twarogowego
  • Placuszki twarogowe z jagodami

    Składniki: Racuchy: 5 dag masła 4 żółtka 40 dag twarogu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru 15 dag kaszy manny olej do smażenia Frużelina: 30 dag jagód(...). Wymieszaj z sokiem i gotuj 5 minut. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. W gorącej masie rozpuść żelatynę. 2. Racuchy: masło utrzyj z cukrem, żółtkami i serem. Domieszaj proszek oraz kaszkę...

  • Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.

  • Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuchy twarogowe"

  • Wymyśliłam je sama są bardzo smaczne.Podawać z cukrem pudrem lub kto z czym woli.

  • Smaczny pomysł na "Racuchy"

  • Wypróbowany przepis na "Racuchy twarogowe z jagodami"

  • Mięciutkie i bardzo smaczne,można podawać z domową konfiturą lub śmietaną,fajne połączenie,to najnowsza propozycja na śniadanko lub deser-kolacje dla najmłodszych,racuszki są bardzo syte :-) Zostało mi ryżu od zupy i tak nic się nie zmarnowało.

  • są puszyste, lekkie , świetne na podwieczorek, można je podać z dipem serowo-ziołowym

Artykuły na temat: racuchy z sera twarogowego
  • Goście, goście!

    ..., czarnuszka Mus chrzanowy: 100 g jogurtu naturalnego, 100 g sera twarogowego półtłustego, 50 g chrzanu tartego w słoiczku, łyżka świeżego startego chrzanu, sól, pieprz, cukier Mięso oczyść z nadmiaru(...) angielskiego, 50 ml oliwy z oliwek, 150 g startego sera Emilgrana, sól, pieprz Do podania: marynowany burak, gałązka tymianku Buraki umyj w zimnej wodzie, osusz, pokrój na mniejsze kawałki...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Jarskie kotlety i placki

    ...i suszonymi lub świeżymi ziołami. Sos podajemy w oddzielnym naczyniu. Serowe kotlety z warzywami Składniki na 4 porcje: 75 dag tłustego sera twarogowego,1 szklanka bułki tartej, 2 jajka, sól(...) bez nadzienia, brzegi dociskamy, by dobrze się skleiły. 4. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor, po czym wstawiamy na kilka minut do ciepłego piekarnika, by racuchy doszły...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...wody. Dodawaj stopniowo suche składniki. Wyrób ciasto. Ubij pianę i wymieszaj. Usmaż racuchy na patelni. Przestudź. Jedz to, co twoja rodzina, ale... Nie przesadzaj i dodaj warzywa. Jest sposób(...) w nocy. Powinna być lekka, dostarczać węglowodanów złożonych, a także białka. Papryka faszerowana ● mała papryka ● 2 łyżki ugotowanego brązowego ryżu ● plaster sera feta ● oliwa ● po pół łyżeczki...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...