• Informacje na temat:

    racuchy z jablek

Przepisy na temat: racuchy z jablek
  • Racuchy z jabłkami

    ...olej, formując owalne racuchy. Na każdym połóż plasterek jabłka. Usmaż placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem z cynamonem.

  • Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

  • Racuchy jabłkowe

    ...z ciastem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne racuchy. Smaż na rumiano z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Gotowe racuchy ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posmaruj serkiem i polej sosem owocowym. 

  • Pyszne racuszki z jabłkami.

  • Racuchy z jabłkami i poppingiem

    Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Masa będzie dość gęsta. Jeśli lubisz bardzo słodkie racuchy, dodaj 3-5 kropel stewii fluid. Smaż racuchy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Najlepiej smażyć niewielkie, np. na patelni do jajek sadzonych, ponieważ mniejsze wygodniej się obraca. Racuszki są bardzo kremowe w smaku i konsystencji...

  • Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe :)

  • Jabłkowe racuchy z dżemem

    Na śniadanie w sam raz!

  • Racuchy z jabłkami

  • Racuszki z jabłkami

    ..., proszkiem do pieczenia oraz solą. 2. Na samym końcu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Tak przygotowane ciasto smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wystudzeniu racuchy można posypać cukrem...

  • Mięciutkie i przepyszne racuchy z jabłkami. Pyszny deser nie tylko dla dzieci.

Artykuły na temat: racuchy z jablek
  • Racuchy na kefirze, z jabłkami

    Bez drożdży

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Racuchy z jabłkiem i dżemem

    ...racuchy. Na wierzch każdego z nich ułóż plasterki jabłek. 5. Racuchy smaż najpierw z jednej strony, po czym delikatnie przełóż na drugą (uważaj przy tym, żeby nie spadły jabłka). 6. Danie podawaj na ciepło z dodatkiem łyżki śmietany oraz łyżeczki dżemu malinowego. Na koniec posyp racuchy odrobiną cynamonu z dodatkiem cukru pudru. Zobacz także:

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Racuchy i racuszki

    Podwieczorek jak u babci. Ciepłe racuchy i konfitura, albo pro prostu cukier puder. Do tego filiżanka herbaty - czego chcieć więcej?

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Jarskie placuszki

    Racuchy, naleśniki, placuszki to świetny pomysł na podwieczorek lub słodki obiad.

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu...

  • są i byly dziś na obiad. Dobre mi wyszly. Jablka z ogrodu zebralam i zeby czyms zajac glowe upieklam racuszki. Dzien znowu w kolorze szarym, pod górke,...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

Wideo na temat: racuchy z jablek
  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!

  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!