• Informacje na temat:

    rachel allen tvn style

Przepisy na temat: rachel allen tvn style
  • Pierś z kurczaka z bardzo włoskimi produktami smakuje naprawdę wyjątkowo! Polecam...

  • Pikantne i niskokaloryczne.

  • Wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. :) Pomysłu Rachel Allen, mojej idolki w pieczeniu. ;)

  • Inny(zdrowszy) sposób na puree

  • Szybkie i fajne dla dzieciaków. Galaretki widziałam w programie "Dzień dobry TVN" :)

  • Wielbiciele tradycyjnej kuchni będą bardzo zadowoleni. Lubimy łączyć smaki, style, tekstury, kuchnie. Dla nas to przyjemność i zabawa.

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Niewątpliwie najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To od niego zależy, jaki będzie nasz dzień. A po takim śniadaniu na pewno będzie udany. Dziś zapraszam Was na wykwintne śniadanie w stylu francuskim. Proste, szybkie i eleganckie. Pomysł podejrzałam w programie Rachel Khoo. Pominęłam jednak sos beszamelowy, który jest zbyt ciężki jak dla mnie na śniadanie.

  • Przepis na te śledzie pokazywał Andrzej Polan w programie Dzień Dobry TVN. Wypróbowałam już kilkakrotnie i po śledziach w oleju te są kolejne bardzo lubiane w mojej rodzince. Nie są mocno octowe (takich nie lubię) a delikatnie słodkawe. Idealnie sprawdzą się na przekąskę.

  • Wypróbowany przepis na "Roladki z marchewki i serka"

Artykuły na temat: rachel allen tvn style
  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Jeszcze nie zdążyliśmy się nacieszyć spóźnionym nadejściem wiosny, a meteorolodzy już zapowiadają blisko 30-stopniowy skwar. Taka szybka zmiana, to prawdziwy szok dla naszych organizmów. Proste rozwiązanie na skuteczną i szybką ochłodę pochodzi z kraju, w którym zmaganie się z gorącym klimatem to dla mieszkańców codzienność. Słodkie, kwaśne, słone, ostre - różnorodność smaków, jakimi może nas zaskoczyć lassi, jest doprawdy ogromna. Niezależnie od tego, na jaki się zdecydujemy, główna...

  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Najczęściej z powodu braku czasu decydujemy się na kupno gotowych deserów takich jak galaretki, kisiele czy budynie. Większość z tych produktów niestety zawiera sztuczne barwniki, skrobie modyfikowaną, stabilizatory, czy aromaty. Co jest zdrowsze - budyń czy kisiel? Na to pytanie odpowie Katarzyna Bosacka znana z programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Ponadto podpowie, jak w błyskawiczny sposób przygotować zdrową i smaczną galaretkę.     TVN Style/x-news

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...

  • Pascal wraz z ekipą programu "Smakuj świat z Pascalem" odwiedził jedną z największych atrakcji w mieście Funchal na Maderze. Mercado dos Lavradores to najpopularniejszy targ, na którym można znaleźć bardzo rzadko spotykane owoce. Owoce egzotyczne, jakich nie znajdziemy w Europie. Pascal miał możliwość spróbowania różnych odmian marakui oraz filodendrona, o którym opowiedział mu Nuno - jeden ze sprzedawców:   "Filodendron jest ciekawy, bo dopiero gdy dojrzeje, to sam się obiera - zamkniętego...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...