• Informacje na temat:

    rachel allen strona

Przepisy na temat: rachel allen strona
  • Pyszna,delikatna,kremowa zupa serowa,ktora zawiera por,miesko mielone i pyszny serek almette.

  • Wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. :) Pomysłu Rachel Allen, mojej idolki w pieczeniu. ;)

  • Z ciasta, które dojrzewało 4 tygodnie upiekłam pierniczki. Z gwiazdek zrobiłam kilka choinek, które ozdobią świąteczny stół. Zapach pierniczków przypomina że święta tuż tuż.

  • Witam. Chciałabym dzisiaj przedstawić Wam bardzo prosty i szybki przepis na obiad. Do tego dania będą potrzebne Wam dwa główne składniki i troszkę przypraw.

  • jesienne powroty z lasu kończą się tak smacznie

  • Szpinak, kurczak, pieczarki i odpowiednie przyprawy zawinięte w pełnoziarniste naleśniki to jest moja dzisiejsza propozycja na późny obiad lub wczesną kolację. Gwarantuje, że zaskoczysz swoich domowników i gości. :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet w żurawinowej glazurze"

  • Pomidorowa ma wiele twarzy o to jej pożywna strona, idealna gdy chcemy dziecku przemycić warzywa w zupie ;)

  • bieremy żymła zwykło, nojlepiej swieżo ale chleb tyż dobry krajemy ją na pół i smarujemy wg uznania wierzchnio strona uprzednio wytopioną słoniną ze szpyrkami-czyli naszym tustym. Można posolic i popieprzyć dla smaku. Polecam zagryzac ogórkiem kiszonym

  • Święta zbliżają się dużymi krokami Zabiegani, zapracowani, staramy się, by nasze świata były udane, niepowtarzalne, pełne magii i uroku. Co zrobić, by takie były? Czy sekret udanych świąt tkwi w kulinarnych cudach, czy może istnieje zupełnie inna nieznana nam strona magicznych świąt? Myślę ,że przepis na udane święta powstaje samoistnie, nie można go stworzyć i zaplanować, zapisać krok, po kroku. Pełna lodówka i dwanaście potraw nie zapewni nam atmosfery świąt.

Artykuły na temat: rachel allen strona
  • Paryski pchli targ: Rady dla poszukiwaczy skarbów

    Khondji uczynił pchli targ atrakcją "Midnight in Paris" - hitu Woody'ego Allena z 2011 roku (na wypadek gdybyście zapomnieli Inez, pojawia się i znika wśród stoisk Marché Paul-Bert-Serpette Puces de(...). Jeśli wolisz bardziej zuchwałe i aroganckie podejście, zwróć się do Rachel Kaplan.  Uwielbia pokazywać, jak "robi się interesy" i nie cierpi, by jej przerywać. To może być idealna paryska wycieczka...

  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • Joanna Trzepiecińska. ​Poukładałam sobie świat

    .... Wcześniej co prawda występowała w spektaklach reżyserowanych przez Adama Hanuszkiewcza ("Zagraj to jeszcze raz" i "Działania uboczne" – oba według Woody’ego Allena), ale największe wyzwania czekały ją(...), Pannę Wonderly w "Sokole maltańskim" Hammetta i Mirandę w szekspirowskiej "Burzy" w inscenizacjach Laco Adamika. W Teatrze Polskiego Radia była między innymi Rachelą w "Weselu" Wyspiańskiego i Suzanne...

  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Zapowiadaliśmy i stało się! Z prawdziwą dumą przedstawiamy zupełnie nową odsłonę serwisu Smaker.pl! Jeden z największych serwisów kulinarnych - Smaker.pl - zyskał nowy wygląd, a także nowe funkcjonalności.   Nowością są własne książki kucharskie. Od dziś możecie tworzyć w serwisie zbiory przepisów, z których skorzystacie nie tylko w Smakerze, ale będziecie mogli je także wydrukować. Zadbaliśmy o profesjonalny wygląd książek. Zawierają nie tylko przepisy, ale też automatycznie utworzoną...

  • Książka napisana przez kucharza Jakuba Kuronia (syna Macieja Kuronia) to zbiór anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów. Autor pisze o przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji kulinarnej, która ukształtowała pokolenia Kuroniów i Liszkiewiczów, a którą sam jako kucharz odnajduje w gotowaniu.   Każdemu rozdziałowi towarzyszy dwanaście przepisów - sześć skojarzonych z bohaterem lub bohaterami danego rozdziału i sześć proponowanych przez...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe półki piwami...

  • W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany na Wigilię. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych, dlatego powinno częściej pojawiać się na naszych stołach. Dlaczego od święta? W Polsce,...