• Informacje na temat:

    rachel allen strona

Przepisy na temat: rachel allen strona
  • Wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. :) Pomysłu Rachel Allen, mojej idolki w pieczeniu. ;)

  • Pyszna,delikatna,kremowa zupa serowa,ktora zawiera por,miesko mielone i pyszny serek almette.

  • Z ciasta, które dojrzewało 4 tygodnie upiekłam pierniczki. Z gwiazdek zrobiłam kilka choinek, które ozdobią świąteczny stół. Zapach pierniczków przypomina że święta tuż tuż.

  • Witam. Chciałabym dzisiaj przedstawić Wam bardzo prosty i szybki przepis na obiad. Do tego dania będą potrzebne Wam dwa główne składniki i troszkę przypraw.

  • jesienne powroty z lasu kończą się tak smacznie

  • Szpinak, kurczak, pieczarki i odpowiednie przyprawy zawinięte w pełnoziarniste naleśniki to jest moja dzisiejsza propozycja na późny obiad lub wczesną kolację. Gwarantuje, że zaskoczysz swoich domowników i gości. :)

  • przepis kuchni perskiej

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet w żurawinowej glazurze"

  • Te kruche ciasteczka z wykorzystaniem mojego ulubionego Lemon curd możesz przygotować na wiele sposobów. Zamiast Lemon curd możesz wykorzystać ulubioną konfiturę. Polecam. Z podanych składników otrzymasz około 40 szt.

  • Pomidorowa ma wiele twarzy o to jej pożywna strona, idealna gdy chcemy dziecku przemycić warzywa w zupie ;)

Artykuły na temat: rachel allen strona
  • Joanna Trzepiecińska. ​Poukładałam sobie świat

    .... Wcześniej co prawda występowała w spektaklach reżyserowanych przez Adama Hanuszkiewcza ("Zagraj to jeszcze raz" i "Działania uboczne" – oba według Woody’ego Allena), ale największe wyzwania czekały ją(...), Pannę Wonderly w "Sokole maltańskim" Hammetta i Mirandę w szekspirowskiej "Burzy" w inscenizacjach Laco Adamika. W Teatrze Polskiego Radia była między innymi Rachelą w "Weselu" Wyspiańskiego i Suzanne...

  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Książka napisana przez kucharza Jakuba Kuronia (syna Macieja Kuronia) to zbiór anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów. Autor pisze o przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji kulinarnej, która ukształtowała pokolenia Kuroniów i Liszkiewiczów, a którą sam jako kucharz odnajduje w gotowaniu.   Każdemu rozdziałowi towarzyszy dwanaście przepisów - sześć skojarzonych z bohaterem lub bohaterami danego rozdziału i sześć proponowanych przez...

  • Zapowiadaliśmy i stało się! Z prawdziwą dumą przedstawiamy zupełnie nową odsłonę serwisu Smaker.pl! Fot. 123RF/Picsel Jeden z największych serwisów kulinarnych - Smaker.pl - zyskał nowy wygląd, a także nowe funkcjonalności.   Nowością są własne książki kucharskie. Od dziś możecie tworzyć w serwisie zbiory przepisów, z których skorzystacie nie tylko w Smakerze, ale będziecie mogli je także wydrukować. Zadbaliśmy o profesjonalny wygląd książek. Zawierają nie tylko przepisy, ale też...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany na Wigilię. Fot. 123RF/Picsel To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych, dlatego powinno częściej pojawiać się na naszych stołach. Dlaczego od święta? W...

  • Dla przeciętnego konsumenta, miejsce wyróżnione w Przewodniku Michelin staje się bardziej wartym odwiedzenia. Więcej się oczekuje, a na właścicieli spada deszcz obciążeń i wymagań. Czy wynagradza to dyplom uznania wiszący na ścianie? Fot. 123RF/Picsel Gwiazdki Michelina przyznaje stu anonimowych inspektorów odwiedzających restauracje na całym świecie. Dwie warszawskie: Atelier Amaro oraz Senses goszczą już na liście "gwiazdkowych" laureatów. Wyróżnienie powinno przynosić restauratorom dumę...