• Informacje na temat:

    rachel allen na sosy do sałatek

Przepisy na temat: rachel allen na sosy do sałatek
Artykuły na temat: rachel allen na sosy do sałatek
  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • Zamieszkała w Paryżu Brytyjka, autorka książek i artykułów poświęconych kulinariom, a przy tym kuchmistrzyni Rachel Khoo zaprasza do swojej czarującej kuchni. Gospodyni programu Paryskie gotowanie z Rachel Khoo zapozna polskich widzów BBC Lifestyle z tajnikami współczesnej kuchni francuskiej. Rachel jest przekonana, że francuskie przysmaki mogą powstawać poza murami snobistycznych restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelina. Przez ponad rok ta znakomita, niekonwencjonalna kucharka -...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie dolewamy mleko i...

  • Bardzo odpowiada mi przejrzysta klasyfikacja przyjęta w książeczce, która właśnie trafia do Państwa rąk, dzieląca bogactwo sosów na: sosy gorące, sosy zimne do ryb lub mięsa, dipy i chutneye oraz sosy, musy i syropy do dań słodkich i legumin Na wstępie dwa zdania o terminach odnoszących się do sosów pojawiających się od niedawna na naszych stołach. Dipy to pikantne, zimne i gęste sosy (pasty) na bazie jogurtu, śmietany, majonezu, twarogu, najczęściej z dodatkiem ostrych przypraw i ziół,...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • 8 godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF Chcąc zachować smukła sylwetkę, mimo siedzącego trybu życia, warto zdecydować się na zabieranie ze sobą do pracy domowych posiłków. Komponując je samodzielnie, macie pewność, że nie będziecie zjadać...

  • 8 godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF Chcąc zachować smukła sylwetkę, mimo siedzącego trybu życia, warto zdecydować się na zabieranie ze sobą do pracy domowych posiłków. Komponując je samodzielnie, macie pewność, że nie będziecie zjadać...

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...