• Informacje na temat:

    rabarbarowy frykasy

Przepisy na temat: rabarbarowy frykasy
  • Przepis wart wypróbowania: "Kurczakowe frykasy"

  • Smaczny pomysł na "Warzywne frykasy"

  • Kurczak moczony w marynacie z jogurtem jest bardzo soczysty i pyszny. Ziemniaczki podpieczone, soczysty filet pod warzywami, wszystko razem zapiekane.

  • Błyskawiczne i proste w przygotowaniu ciasto z rabarbarem:)

  • Coś dobrego dla amatorów rabarbarowych smaków :)

  • Pyszny ,sezonowy deser.

  • Sernik na cieście drożdżowym

  • Orzeźwiający o niebywałym smaku!

  • To było tak: Zostało mi trochę rabarbaru, nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić. W końcu doszłam do wniosku, że najlepiej będzie przygotować dżem i zamknąć trochę lata w słoiczku.

  • Kolejny post o rabarbarze. Lekkie ciasto z pianką i chrupiącym rabarbarem zadowoli niejednego łasucha.

Artykuły na temat: rabarbarowy frykasy
  • Miłośniczka kulinarnych eksperymentów Anna Starmach przygotowała w kuchni „Dzień Dobry TVN" potrawy z truskawkami. Zobaczcie, jakie pyszności można wyczarować z truskawek! Konfitura z truskawek i rabarbaru, biszkopt truskawkowo-rabarbarowy oraz chłodnik truskawkowo-arbuzowy to propozycje, które umilą każdy letni dzień. Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news

  • Wakacje to czas, po którym pozostają wyjątkowe wspomnienia. Tymi najsmaczniejszymi – słodkimi, gorzkimi, pikantnymi, słonymi – podzieliliście się z nami. Poznajcie ulubione smaki wakacji naszych zwycięzców. Dziękujemy wszystkim za nadesłane smaczne wspomnienia. Niech smak świeżego chleba, jagód i domowych obiadów towarzyszy wam nie tylko w letnie dni. Tymczasem, zobaczcie jakie smaki utkwiły w pamięci zwycięzcom konkursu. Oto one: Pani Joanna Najsmaczniejsze wspomnienie z wakacji to musujący...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Fot. materiały prasowe/ Wydawnictwo Dwie Siostry Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...