• Informacje na temat:

    rabarbarowe tiramisu

Przepisy na temat: rabarbarowe tiramisu
  • Bez maszynki. Bardzo łatwe w przygotowaniu.

  • Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)

  • proste i szybkie a co najważniejsze orzeźwiające ciasto.

  • Pyszne, tanie, proste,

  • Smaczne i aromatyczne oładki.

  • Sprawdzony przepis na "Rabarbarowe babeczki"

  • Sprawdzony przepis na "Muffiny rabarbarowe"

  • Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.

  • Pyszne i łatwe w przygotowaniu włoskie Tiramisu. Polecam przygotować w pucharkach. Życzę miłego przygotowywania i oczywiście pysznego efektu końcowego!

  • niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.

Artykuły na temat: rabarbarowe tiramisu
  • Dominika Wójciak "Warzywo. 100 sposobów na jarzynę"

    ...rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Wczoraj zakończył się konkurs Puzzle. Fragment zdjęcia przedstawiał przepis Rolada tiramisu użytkownika edytek Spośród ogromnej liczby zgłoszeń jury wyłoniło następujących zwycięzców : Pierwsza nagroda powędruje do kapel Drugą nagrodę zdobyła Barbarelka36 Trzecią nagrodę otrzymuje wanilia Nagrody pocieszenia otrzymują : pysiek30 gos456 owies fomas dominikazdziech Za wszytskie zgłoszenia i wspólną zabawę serdecznie dziękujemy, fundatorem pysznych nagród jest firma Kelleran...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • We wrześniowym wydaniu Vita Medium będziecie mogli podziwiać przepisy kolejnej naszej użytkowniczki. Tym razem swoje pomysły na przepyszne dania, takie jak: udka zapiekane z ziemniaczkami, serowe racuchy ze śliwkami czy wspaniałe Tiramisu z jeżynami zaprezentowała 'rosse'   W szesnastym już numerze będziecie mogli przeczytać znakomity wywiad z jednym z najwybitniejszych polskich aktorów Jerzym Stuhrem. Opowie on w nim o swojej książce pt. "Tak sobie myślę...". Dowiecie się także, jak...

  • Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Fot. materiały prasowe/ Wydawnictwo Dwie Siostry Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...