• Informacje na temat:

    rabarbarowe

Przepisy na temat: rabarbarowe
Artykuły na temat: rabarbarowe
  • Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    Kompot, jakiś placek i ewentualnie sałatka, tyle zwykle znamy przepisów na rabarbar. Ciekawe połączenie z czekoladą i kruszonką odświeży tę wiosenną nowalijkę.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod przykryciem)....

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Ciasto rabarbarowe

    Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod...

  • Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Fot. materiały prasowe/ Wydawnictwo Dwie Siostry Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół...

  • Ciasto rabarbarowe z winną nutą

    Bardzo proste i smaczne. Rabarbar można częściowo zastąpić truskawkami.

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Muffiny malinowo-rabarbarowe

    ...malinowo-rabarbarowe Składniki: Szklanka mąki, pół szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka mleka, pół szklanki oleju, jajko, 2 laski rabarbaru, garść...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

Wideo na temat: rabarbarowe
  • Przepis na batony rabarbarowe

    względu na moich synów. Jem wszystko, tak jak i moi synowie – stwierdziła Hyży. Wspólnie przygotowali paprykarze drożdżowe z rozmarynem, batony rabarbarowe oraz tortille ze szparagami, młodym

  • Idealny słodko-kwaśny deser

    Jeśli rabarbar, to nie tylko w kompocie! Jest źródłem wielu witamin, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. Jak go wykorzystać, by nie wylądował jedynie w garnku? W studiu programu "Pytanie na śniadanie" gościła Ola Głębicka. Blogerka kulinarna przedstawiła przepis na pyszny mus rabarbarowy, który swoją kwaskowatością podbije serca wszystkich miłośników deserów. (Źródło: TVP/ x-news)

  • Sałatka ze szczawiu Matyldy Rosłaniec

    Blogerka kulinarna Matylda Rosłaniec przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" sałatkę ze szczawiu z truskawkami, szparagami i owczym serem, steki z sosem rabarbarowym z czerwonym winem i musztardą chrzanową oraz tartę limonkową. (DDTVN/x-news)