• Informacje na temat:

    rabarbarowa kruszonka

Przepisy na temat: rabarbarowa kruszonka
  • Rabarbarowy crumble

    Z orzechami laskowymi i żurawiną z sokiem z granatu

  • Rabarbar nadal króluje.

  • Placek rabarbarowy

    Najlepsze ciasto dzieciństwa

  • Sprawdzony przepis na "Rabarbarowa tarta pod kruszonką"

  • Muffinki z rabarbarem - deser na lato

    Na ten smak czekamy cały rok: rabarbar. Można z niego robić nie tylko kompoty i ciasta, ale także dżemy i muffinki. Kto spróbuje smaku rabarbarowych muffinek, będzie chciał powtarzać ten deser jak najczęściej.

  • Przepis na ekspresową kruszonkę

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    ..., 1/2 kg mąki, 6 jajek, 150 g cukru pudru, 150 ml mleka, 3 szklanki malin, 1 łyżeczka cukru Kruszonka: 200 g mąki, 150 g cukru, 100 g masła Opłucz rabarbar i pokrój w plastry. Zasyp go(...), posyp obficie kruszonką i odstaw do ponownego wyrośnięcia. Piecz 40 min. w temperaturze 180 stopni. Zupa rabarbarowa z lodami Składniki: 1 kg rabarbaru, 1 cytryna, 200 ml syropu różanego, 300

  • Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"

  • szybko i smacznie

  • Bardzo lubię lemoniadę rabarbarową, bo ma swój charakterystyczny posmak i nie zakwasza mnie tak jak czysta cytrynowa.Gdy używam syropu nie dosładzam już dodatkowo napoju.

Artykuły na temat: rabarbarowa kruszonka
  • Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    ...i zdejmij folię. Na wszystko równomiernie wysyp przygotowaną kruszonkę. Piecz kolejne 25-30 minut do czasu gdy kruszonka się zapiecze a sok z rabarbaru wymiesza się z kakao tworząc sos czekoladowy...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Śniadanie na trawie

    ...płynie wolniej, lektura bardziej wciąga, szum wiatru jest najpiękniejszą muzyką. Menu Rabarbarowa lemoniada z imbirem Jedna porcja: 1,5 zł Spring rolls ze szparagami Jedna porcja: 3,5 zł Bhan mi(...) patyczek będzie suchy. Rabarbarowa lemoniada z imbirem Rabarbar jest najsmaczniejszy właśnie o tej porze roku. Ma wówczas bajecznie różowy kolor. Rabarbarowe eksperymenty rozpocznij od...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Rabarbarem i winem... rozjaśnisz włosy

    W obawie przed odrostami, zamiast po farbę do włosów, warto sięgnąć nie tylko po kosmetyki rozjaśniające włosy, jak np. szampon czy spray. Woda utleniona, rumianek albo... rabarbar i białe wino - oto, czym w naturalny sposób można rozjaśnić barwę włosów.

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...

  • Czas rabarbaru

    Orzeźwiający smak rabarbaru jest wymarzonym dodatkiem do słodkich wypieków.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Smaki dzieciństwa

    Gdy cytrusy były rzadkością, królował swojski rabarbar. Pojawiał się już w maju i zapowiadał nadejście lata.

  • Tym wypiekiem Daniel podbił serca jurorów. Gwarantujemy, że wam także przypadnie do gustu. Fot. materiały partnera Ciasto kruche: 400 g mąki krupczatki 100 g cukru 200 g zimnego masła 6 łyżek zimnej wody 2 żółtka Nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek Golden Delicious 150 g cukru brązowego ¼ łyżeczki kardamonu mielonego sok z ½ cytryny 200 ml wódki żytniej z trawą żubrową   Kruszonka: 80 g masła 110 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatkowo: 200...