• Informacje na temat:

    rabarbarem

Przepisy na temat: rabarbarem
  • Placek z rabarbarem

    Na weekendowy deser w sam raz!

  • rabarbaru ci u mnie dostatek tego roku

  • Pieczona owsianka z rabarbarem

    Pyszne śniadanie z rabarbarem, truskawkami i jogurtem greckim...

  • INNY SPOSÓB NA RABARBAR

  • Rabarbar – deserowy król wiosny!

    .... C, E i B), kwasu foliowego i soli mineralnych.Warto skorzystać z sezonu na rabarbar, by wyczarować w kuchni proste i zdrowe smakołyki. Szybką wiosenną przekąską z rabarbarem są na przykład placuszki. Słodko(...), z oryginalnym dodatkiem w postaci gałki muszkatołowej, skuszą wszystkich miłośników sezonowych słodkości. Placuszki z rabarbarem na maślance Sposób przygotowania Do dużej miski wbij jajko, wsyp...

  • Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast po kompoty i dżemy. Dzisiaj placuszki z rabarbarem. Zapraszam.

  • Mini kółka z karmelizowanym rabarbarem

    Dzieci mają setki pomysłów i potrafią korzystać ze swojej wyobraźni i kreatywności w zaskakujący sposób. Interesują się też tym, co robią dorośli i chcą uczestniczyć w ich zajęciach. Chętnie np. próbują swoich sił w kuchni. Warto je dopingować i wykorzystywać ich pomysłowość, by razem przeżywać kulinarne przygody i odkrywać nowe smaki.

  • Pyszne, lekkie ciasto z rabarbarem!

  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    Możesz upiec ich od razu większą ilość. Bo dzięki kilku prostym dodatkom twoje ciastka będą równie dobrze smakowały zaraz po upieczeniu, jak i jeszcze przez kilka kolejnych dni.

  • Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.

Artykuły na temat: rabarbarem
  • Rabarbar

    ...wystudź na kratce. Tuż przed podaniem ciasto delikatnie oprósz cukrem pudrem. Strudel z rabarbarem i jabłkami Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 30 dag + 3 łyżki mąki pszennej, 1 żółtko, 125 ml...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Muffiny z rabarbarem

    Muffiny ze słodką niespodzianką.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    Wiosenne ciasto, któremu rabarbar nadaje charakterystycznego smaku. Smak dzieciństwa.

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Szybki placek z rabarbarem

    Rabarbar przechowuj w lodówce do 5 dni - umyty i zawinięty w papier.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

Zdjęcia na temat: rabarbarem
Wideo na temat: rabarbarem
  • Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbarem

    Sezon na rabarbar wciąż jeszcze trwa, dlatego zachęcamy Was do przygotowania prostych, a jakże smacznych muffinów z rabarbarem. To będzie kulinarny strzał w dziesiątkę! Muffiny z rabarbarem – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Crumble z rabarbarem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbarem

    Oto przepis na pyszny deser, który nie tylko smakuje, ale też... leczy! Tarta z rabarbarem to samo zdrowie - naukowcy donoszą bowiem, że rabarbar posiada właściwości oczyszczające i dezynfekujące przewód pokarmowy. Co więcej, po upieczeniu wzrasta w nim poziom polifenoli, które niszczą komórki rakowe! A zatem - upieczcie z nami tartę z rabarbarem!