• Informacje na temat:

    rabarbar zupa

Przepisy na temat: rabarbar zupa
Artykuły na temat: rabarbar zupa
  • Zmrożone latem

    ...zamrożoną skórkę. 2. Obrane owoce zmiksuj z matcha i mlekiem. Podawaj od razu. Rabarbarowo-bzowe tiramisu lodowe Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie 1. Rabarbar umyj, obierz i pokrój w plastry. Zalej wodą i syropem bzowym, a potem zagotuj. Owoce mają być lekko kwaskowe, by zrównoważyć słodycz lodów, ale jeśli lubisz, możesz je...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...przepisów to dania bezmięsne. Pod nóż poszło siedem zapomnianych lub sporadycznie wykorzystywanych warzyw: burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur.   Paweł Łukasik(...) kurkami - Burger wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem - Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową - Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Sezonowe hity odchudzające

    ...koktajli. Rabarbar Sprzyja szczupłej sylwetce, bo jest niskokaloryczny - 100 g rabarbaru to tylko 16 kcal. Ma też sporo błonnika, dzięki czemu zmniejsza łaknienie oraz skutecznie wspomaga przemianę materii. Przekąska z rabarbarem podziała jak naturalny lek, gdy cierpimy na zaparcia lub wzdęciach. Dodatkowo warzywo ma właściwości odtruwające organizm, a w dużych ilościach także przeczyszczające...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • A na talerzu maj

    ...z obu stron. Następnie wrzuć na patelnię groszek cukrowy, smaż chwilę, powinien być ciepły. Podawaj risotto z ułożonymi na wierzchu warzywami i płatkami parmezanu. Zupa z młodej kapusty Dla(...) posyp umytym i posiekanym koperkiem. Zupa powinna być słodko-kwaśna, gęsta, z pływającymi chrupiącymi kawałkami kapusty.  Karkówka na szparagach z sałatką z ziemniaków, rzodkiewek i fety Dla...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Skutecznie leczymy chore nerki

    ...oraz agrest i śliwki, a także buraki, marchew, pomidory, warzywa strączkowe i zielonolistne, orzechy. Nie wolno ci jeść: botwiny, fig suszonych, rabarbaru, szczawiu, szpinaku, kiszonych warzyw(...) naturalny (każdego rodzaju). Ogranicz: mleko, sery twarogowe i podpuszczkowe, jaja, owoce (poza cytrusowymi), warzywa (zwłaszcza ziemniaki). Nie wolno ci jeść: rabarbaru, szczawiu, szpinaku, warzyw...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...