• Informacje na temat:

    rabarbar z kisielem do ciasta

Przepisy na temat: rabarbar z kisielem do ciasta
  • ​Tort z rabarbarem i panna cottą

    Składniki: 3 jajka 200 g cukru Szczypta soli 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500 g rabarbaru 150 ml soku pomarańczowego 1 łyżka skrobi Laska wanilii 700(...) do pieczenia, wlać ciasto, wyrównać. Piec w 175 st. C przez 20 minut. Wyjąć, ostudzić. Jedną łodygę rabarbaru pokroić na 5 cm kawałki, które następnie pokroić wzdłuż. Resztę pokroić na 1 cm kawałki...

  • To najlepsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Palce lizać.

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Ciasta, muffinki, desery - sprawdź jakie pyszności możesz przygotować tej wiosny.

  • Ciasto idealnie na weekend. Jest słodka i krucha. Podana z bitą śmietaną i lodami stanowi dla mnie deser IDEALNY. :D

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ..., - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów waniliowych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Natłuścić 4 wgłębienia w foremce do muffinek. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty (10x 10 cm) i umieścić(...)Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula...

  • dopóki mam jabłka prażone z słoikach to je używam, później robię jak w przepisie :))

  • smaczne ciasto

  • szybkie proste i bardzo dobre

  • Babka mocno zielona, wiosenna, pachnąca miętą i cytryną. Zrobiona z dodatkiem kisielu i naturalnego lukru miętowego. Na świątecznym stole będzie w sam raz. Miętę można dodać też do ciasta, ja o tym zapomniałam.

  • Smaczny pomysł na "Ciasto marmurkowe z kisielem"

Artykuły na temat: rabarbar z kisielem do ciasta
  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    ...z cukrem waniliowym. Masę nałożyć na czekoladowy spód. Dekorować kisielem rabarbarowym. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.   Rolada jogurtowo-rabarbarowa Składniki: 500 g rabarbaru 150(...)Sezon na rabarbar w pełni i warto go wykorzystać. Ponieważ wkrótce nadejdzie też czas letnich sukienek odsłaniających sporo ciała, najlepiej wybrać desery, które nie zagrażają naszej sylwetce...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Rabarbar pod różową bezą

    ...na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na wysmarowaną tłuszczem, prostokątną blachę. Rabarbar obrać, pokroić i położyć na surowym cieście. Beza: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, dalej ubijać. Dodać kisiel w proszku i wymieszać. Powstałą masę wylać na rabarbar. Bezę obsypać rozdrobnioną drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    ...do niego mąkę z wodą. Mieszaj chwilę energicznie, aż powstanie kisiel (może być rzadki). Pierogi podawaj polane kisielem i kwaśną śmietaną. Farsz do pierogów z rabarbarem 500 g rabarbaru cukier do posypania 1. Rabarbar obierz, pokrój w kostkę, posyp cukrem i odstaw na 30 minut, żeby puścił sok. Pierogi podawaj z kwaśną śmietaną i dodatkiem miodu. Ciasto pierogowe na maśle , Ciasto...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...