• Informacje na temat:

    rabarbar w syropie

Przepisy na temat: rabarbar w syropie
  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    Ile on potrafi... Działa przeciwzapalnie, poprawia wygląd skóry, pomaga walczyć z nadwagą. Wypróbuj nowe, zaskakujące przepisy z rabarbarem w roli głównej!

  • Trudno mi sobie wyobrazić zimę bez dodatku pigwy w gorącej herbacie. Sprawdza się też świetnie jako nalewka oraz dodatek do pieczonych serników.

  • Rabarbarowa panna cotta

    Rabarbar znakomicie smakuje w połączeniu np. z truskawkami. Możesz na wierzchu kremowej pianki ułożyć kilka cząstek truskawek. Świetnie dopełnią całość.

  • Najlepsze na przeziębienie lub po prostu do herbaty czy deserów- Najprostszy sposób przygotowanie i najszybszy-polecam gorąco-bo sezon na malinki w pełni...trzeba się zaopatrzyć na zimę....

  • Tartaletki z delikatnym żurawinowo – rabarbarowym musem

    Sposób przygotowania Rabarbar dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na patelnię, dodajemy suszoną żurawinę, sok z cytryny, syrop z agawy i wszystko podsmażamy, do momentu aż wszystkie składniki zmiękną. Na sam koniec dodajemy śmietankę kokosową i gotujemy jeszcze przez chwilę. Gotowy mus delikatnie blendujemy. Ciasto francuskie dzielimy na 6 mniejszych części. Podzielonym...

  • Do deserów i jako kompot.

  • PRL od kuchni: coś na upał

    ...z rabarbaru, albo przyrządzać oranżadę z proszku. Kupowana za 20, czy 50 groszy torebka oranżady o różnych smakach, zalewana wodą produkowała całkiem znośny napój. Byli też amatorzy oranżady w proszku soute...

  • Niezastąpione do ciast, deserów czy też herbaty.

  • Orzeźwij się!

    ...syropu. Do szklanek włóż lód, liście mięty, plastry świeżej truskawki i cytryny, dodaj 100 ml syropu truskawkowego, 50 ml syropu cytrynowego i dopełnij wodą gazowaną. Wymieszaj. Champagne rabarbar Składniki: 750 g rabarbaru, 500 ml wody, 600 g cukru, 1 cytryna, 50 ml ginu, 1 butelka wina musującego, gaza do przecedzenia soku Umyj i pokrój w plastry rabarbar. Przełóż je do rondla...

  • Są pyszne;można użyć do herbatki rozgrzewającej lub do zimnych drinków.POLECAM!

Artykuły na temat: rabarbar w syropie
  • Ciasta z rabarbarem

    Jeśli nie wykorzystamy całego rabarbaru do wypieków, możemy ugotować orzeźwiający kompot (bez cukru!)

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...

  • Syropy Łowicz -  Letnia edycja limitowana

    Wszystkich, którzy lubią ciekawe kompozycje smakowe, na pewno ucieszy wiadomość o najnowszym syropie od Łowicza. Marka połączyła w nim ze sobą pomelo i grejpfrut, zapewniając nam zaskakujące, letnie ooorzeźwienie!

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • So girly... rabarbarowy deser

    Prosciutki i taki dziewczecy wlasnie... zapraszam. 4 porcje 800 g rabarbaru 200 g cukru skorka z cytryny, najlepiej tej nie pryskanej laska...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Zmrożone latem

    ...lekko dosłodzić. 2. Po 5 minutach odcedź warzywo na sicie. Schłódź zarówno rabarbar, jak i odcedzony syrop. 3. W pucharkach układaj na przemian namoczone w syropie biszkopty, lody oraz rabarbar(...) zamrożoną skórkę. 2. Obrane owoce zmiksuj z matcha i mlekiem. Podawaj od razu. Rabarbarowo-bzowe tiramisu lodowe Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 30

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...

  • Śniadanie na trawie

    .... Na świeżym powietrzu chrupiące spring rolls, niespiesznie popijane domową rabarbarową lemoniadą, smakują wyśmienicie, najprostsze babeczki są najlepszym deserem na świecie. Pod kwitnącą jabłonią czas płynie wolniej, lektura bardziej wciąga, szum wiatru jest najpiękniejszą muzyką. Menu Rabarbarowa lemoniada z imbirem Jedna porcja: 1,5 zł Spring rolls ze szparagami Jedna porcja: 3,5 zł Bhan mi...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...