• Informacje na temat:

    rabarbar sernik

Przepisy na temat: rabarbar sernik
  • Rabarbarowy sernik

    Składniki: Spód: 20 dag mąki krupczatki 15 dag masła 2 żółtka 6 dag cukru pudru Masa: 50 dag rabarbaru 2 łyżki cukru 80 dag twarogu sernikowego 25 dag cukru pudru 4 żółtka(...)°C. 2 Rabarbar pokrój, wymieszaj z cukrem. Twaróg utrzyj z masłem, cukrem, żółtkami, budyniem, olejkiem. Białka ubij, dodaj. Dodaj rabarbar i białka, wymieszaj, wylej na spód, piecz 50 minut w 160˚C.

  • Niesamowicie aksamitny sernik z dodatkiem musu z rabarbaru. Nie są to duże kawałki rabarbaru, lecz delikatne smugi. Kakaowy spód sprawia, że sernik nie jest mocno słodki.

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO!!!

  • W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

  • Wypróbowany przepis na "Rabarbar na sałacie"

  • Smaczny pomysł na "Rabarbar na roszponce"

  • Sezon na rabarbar trwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce :) i zawsze się udają.

  • Dżem truskawkowo-rabarbarowy z cynamonem

  • Sernik na cieście drożdżowym

Artykuły na temat: rabarbar sernik
  • Waniliowy sernik na drożdżowym spodzie

    ...ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na co najmniej pół godziny. 2. Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki o długości centymetra. Z cytryny ocieramy skórkę. Twaróg mielimy. Żółtka z dwóch jaj oddzielamy od białek, dodajemy do twarogu razem z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną, miksujemy. Dosypujemy budynie waniliowe i pokrojony rabarbar, mieszamy...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    Sezon na rabarbar w pełni i warto go wykorzystać. Ponieważ wkrótce nadejdzie też czas letnich sukienek odsłaniających sporo ciała, najlepiej wybrać desery, które nie zagrażają naszej sylwetce. Połączenie niskokalorycznego rabarbaru ze zdrowym jogurtem naturalnym, będzie doskonałym wyborem. Proponujemy sernik na zimno, bezową roladę i lody. Ciasto jogurtowo-rabarbarowe Składniki: 50

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...przepisów to dania bezmięsne. Pod nóż poszło siedem zapomnianych lub sporadycznie wykorzystywanych warzyw: burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur.   Paweł Łukasik(...) kurkami - Burger wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem - Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową - Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • „White Plate. Słodkie”

    ...umiejętnością delektowania się życiem. Jesienią zaraża apetytem na dynię, latem sprawia, że tłumy blogowiczów mają ochotę na ciasto z rabarbarem. Dotychczas jej przepisy publikowane były jedynie na blogu(...) i torty, mazurki i babki, croissanty i pączki, serniki i brownie, muffinki i bezy... i o wiele, wiele więcej. Smacznego! Książka dwujęzyczna - tekst w językach polskim i angielskim. Eliza Mórawska...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • White Plate. Słodkie

    ...umiejętnością delektowania się życiem. Jesienią zaraża apetytem na dynię, latem sprawia, że tłumy blogowiczów mają ochotę na ciasto z rabarbarem. Dotychczas jej przepisy publikowane były jedynie na blogu(...) i torty, mazurki i babki, croissanty i pączki, serniki i brownie, muffinki i bezy... i o wiele, wiele więcej. Smacznego!  Książka dwujęzyczna - tekst w językach polskim i angielskim.   Eliza...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...