• Informacje na temat:

    rabarbar orzeźwiający

Przepisy na temat: rabarbar orzeźwiający
  • Sorbet rabarbarowy

    Orzeźwiający.

  • Przepis na kompot z rabarbaru jest jednym z tych przepisów, który mi się zawieruszył gdzieś pomiędzy innymi zdjęciami potraw. Odkopany z czeluści komputera w końcu doczekał się swojej publikacji.Kompot z rabarbaru jest bardzo orzeźwiający, idealny do zaspokojenia pragnienia na upalne dni. Po przygotowaniu należy go przechowywać w lodówce, inaczej bardzo szybko może się zepsuć. Jego smak można dodatkowo podkreślić świeżymi listkami mięty lub bazylii.

  • Proste, szybkie, pyszne i niezawodne

  • Wypróbowany przepis na "Orzeźwiający tort"

  • Wypróbowany przepis na "Orzeźwiający koktajl"

  • Napój wysmienity, szybko ostudza pragnienie, można go pić z różnym alkoholem

  • Przepis na szybki i prosty w przygotowaniu kefir orzeźwiający, doskonały na ciepłe dni.

  • Propozycja na zdrowy, orzeźwiający i lekki kefir ogórkowy z wyraźną nutą koperku. Dobrze sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub koktajl wzmacniający po treningu.

  • W sam raz na upalne dni.

  • idealny deser na lato! orzeźwia, nawadnia i... smakuje!

Artykuły na temat: rabarbar orzeźwiający
  • Ciasta z rabarbarem

    Jeśli nie wykorzystamy całego rabarbaru do wypieków, możemy ugotować orzeźwiający kompot (bez cukru!)

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Czas rabarbaru

    Orzeźwiający smak rabarbaru jest wymarzonym dodatkiem do słodkich wypieków.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Nowa woda perfumowana Ricci Ricci

    ...pobudza zmysły i poprawia nastrój. To zapach, który rozwija się i towarzyszy kobiecie w ciągu całego dnia. Dodaje jej otuchy świeżym aromatem rabarbaru i bergamotki w nucie głowy, następnie czaruje(...) legendarnej gamy dołącza teraz najnowszy zapach - Ricci Ricci. Ricci ricci - piramida zapachowa Nuty głowy Aromat rabarbaru - Uznany w wielu krajach za owoc, w innych za warzywo, rabarbar doskonale...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Niezgrane duety

    Alzheimera. Bowtina i kefir - chore nerki W gorący dzień zwykle nie mamy ochoty na tradycyjny obiad, dlatego chętnie sięgamy po orzeźwiający chłodnik. Połączenie botwinki z jogurtem lub kefirem(...) szczawianów wapnia. W dłuższym okresie może to prowadzić do bolesnych ataków kamicy nerkowej (bogate w szczawiany są wszystkie zielone warzywa, np. szczaw i szpinak. Zawiera je również rabarbar). Jednocześnie...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...