• Informacje na temat:

    rabarbar mrożenie

Przepisy na temat: rabarbar mrożenie
  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Szybkie ciasto rabarbarowo-bananowe Składniki na 12 kawałków: - 350 g rabarbaru, - 1 łyżka+150 g cukru, - 150 g twarożku, - 6 łyżek mleka, - 6 łyżek oleju, - opakowanie cukru waniliowego, - szczypta soli, - 300 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - 2-3 banany, - 250 g śmietany, - 4 jajka, - cukier puder, Tłuszcz do formy Przygotowanie: Rabarbar pokroić na 1 cm kawałki, zmieszać...

  • To była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze mało kaloryczny - jogurt i owoce plus trochę cukru, który zawsze możesz pominąć;)

  • Owoce, na które czekamy

    Sezon na truskawki i rabarbar coraz bliżej!

  • W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...można ewentualnie nakryć od góry folią aluminiową. Dekorować bazylią i tymiankiem. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 3190 kJ/762 kcal Torciki rabarbarowe(...), - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów waniliowych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Natłuścić 4 wgłębienia w foremce do muffinek. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty (10x 10 cm) i umieścić...

  • Wypróbowany przepis na "Rabarbar na sałacie"

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...z formy i odstawić do ostygnięcia. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1630 kJ/389 kcal Rabarbarowe muffinki z białą czekoladą Składniki na 12 sztuk: - 300 g rabarbaru, - 100(...) ciasto i delikatnie wmieszać pokrojony na kawałki rabarbar. Papierowe foremki umieścić w formie do muffin. Łyżką rozdzielić ciasto. Piec w temp. 175 st. 25 -35 minut. Wyjąć i po 10 minutach uwolnić...

  • Smaczny pomysł na "Rabarbar na roszponce"

  • Wypróbowany przepis na "Rabarbar w leciutkiej bezie z twarogiem"

  • Dżem truskawkowo-rabarbarowy z cynamonem

Artykuły na temat: rabarbar mrożenie
  • Komu szkodzi ice tea?

    ...produktów, m.in.: szpinaku, czekolady, rabarbaru czy orzechów. Milner zaleca jedzenie niedużych ilości mięsa i poleca wapń, który ogranicza absorpcję szczawianów. Warto wziąć sobie te zalecenia do...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Szparagi z rabarbarowym sosem Hollandaise

    Składniki: 1kg drobno posiekanego, świeżego lub mrożonego rabarbaru 1/3 szklanki cukru 2 łodyżki świeżego estragonu 2 duże żółtka 3 łyżki stołowe soku z cytryny 1/2 szklanki(...) sosu hollandaise wymieszaj w garnku rabarbar, cukier oraz estragon. Gotuj na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, około 10 minut. Wyjmij estragon i nie pozwól daniu się schłodzić (powinno być ciepłe...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Zmrożone latem

    ...zamrożoną skórkę. 2. Obrane owoce zmiksuj z matcha i mlekiem. Podawaj od razu. Rabarbarowo-bzowe tiramisu lodowe Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie 1. Rabarbar umyj, obierz i pokrój w plastry. Zalej wodą i syropem bzowym, a potem zagotuj. Owoce mają być lekko kwaskowe, by zrównoważyć słodycz lodów, ale jeśli lubisz, możesz je...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    ...do niego mąkę z wodą. Mieszaj chwilę energicznie, aż powstanie kisiel (może być rzadki). Pierogi podawaj polane kisielem i kwaśną śmietaną. Farsz do pierogów z rabarbarem 500 g rabarbaru cukier do posypania 1. Rabarbar obierz, pokrój w kostkę, posyp cukrem i odstaw na 30 minut, żeby puścił sok. Pierogi podawaj z kwaśną śmietaną i dodatkiem miodu. Ciasto pierogowe na maśle , Ciasto...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • A na talerzu maj

    ...nałóż na talerz porcję twarożku do smarowania mięsa. Tarta z rabarbarem, truskawkami i bezą 10-12 porcji Poziom trudności: 3 Czas przygotowania: 1,5 godziny + plus 6 godzin na schłodzenie Kruche ciasto: 400 g przesianej mąki pszennej krupczatki, 65 g cukru pudru, 200 g schłodzonego masła, 2 żółtka, pół szklanki wody o temperaturze pokojowej, 350 g rabarbaru obranego i pokrojonego...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...