• Informacje na temat:

    rabarbar konfitura

Przepisy na temat: rabarbar konfitura
  • Szparagi z sosem rabarbarowo-winnym

    ...  Składniki: 1 kg małych ziemniaków Sól 1,5 kg białych szparagów Cukier 3 łyżki masła 250 g rabarbaru 0,25 l czerwonego wina 3 łyżki konfitury porzeczkowej 1 łyżka(...) w osolonym wrzątku, wraz ze szczyptą cukru i łyżką masła (przez ok. 15-20 minut). Rabarbar pokroić w cienkie plasterki. Wino zagotować wraz z 1/8 l wody i konfiturą porzeczkową. Dodać rabarbar...

  • Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • Błyskawiczna konfitura do kanapek, naleśników i wypieków. Smak i aromat niesamowity

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...z formy i odstawić do ostygnięcia. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1630 kJ/389 kcal Rabarbarowe muffinki z białą czekoladą Składniki na 12 sztuk: - 300 g rabarbaru, - 100(...) ciasto i delikatnie wmieszać pokrojony na kawałki rabarbar. Papierowe foremki umieścić w formie do muffin. Łyżką rozdzielić ciasto. Piec w temp. 175 st. 25 -35 minut. Wyjąć i po 10 minutach uwolnić...

  • Wyśmienita, aromatyczna i rozgrzewająca konfitura. Idealna do herbaty.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...można ewentualnie nakryć od góry folią aluminiową. Dekorować bazylią i tymiankiem. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 3190 kJ/762 kcal Torciki rabarbarowe(...), - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów waniliowych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Natłuścić 4 wgłębienia w foremce do muffinek. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty (10x 10 cm) i umieścić...

  • W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

  • Doskonałe zdrowe domowe przetwory. Co ważne - są bez dodatku cukru!

  • Wypróbowany przepis na "Rabarbar na sałacie"

Artykuły na temat: rabarbar konfitura
  • Owocowy "budyn"

    ...3 marakuje Ale moze tez byc wersja: mango, grejpfrut, ananas badz sezonowa: jablka, rabarbar, marakuja badz truskawki... do wyboru. Budyn czyli flan: 3 jajka 15 cl mleka 15 cl smietany 30% 60

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Witch dla nastolatek, Sarbec

    ..., rabarbaru, irysa, figi, wanilii i białego piżma. Nuta głowy to rabarbar, lukrecja, nuta serca - irys, figa, wanilia, nuta głębi - pyłek migdałowy, białe piżmo. Cena: 30 ml/19,99 zł Cornelia - karmelowa(...) to jeżyna, czarna porzeczka, nuta serca - kwiaty, truskawkowa konfitura, nuta głębi - wanilia, kokos. Cena: 30 ml/19,99 zł Hay Lin - chmurka czerwonych owoców Nuage de fruits rouges Fankę szczerej...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Ciasta z truskawkami

    ...lodówki do lekkiego stężenia. Masę rozsmarować na upieczonym placku biszkoptowym. W duecie z rabarbarem Kwaskowaty smak rabarbaru równoważy słodycz truskawek. Z tego udanego duetu przygotowuje się dżemy i konfitury. My polecamy go do ciasta kruchego: podduszone na wolnym ogniu truskawki z rabarbarem rozsmarować na upieczonym cieście. Przykryć bitą śmietaną. Zwijany tort sernikowy Składniki na 16

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...z formy i odstawić do ostygnięcia. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1630 kJ/389 kcal Rabarbarowe muffinki z białą czekoladą Składniki na 12 sztuk: - 300 g rabarbaru, - 100(...) gładkie ciasto i delikatnie wmieszać pokrojony na kawałki rabarbar. Papierowe foremki umieścić w formie do muffin. Łyżką rozdzielić ciasto. Piec w temp. 175 st. 25 -35 minut. Wyjąć i po 10 minutach uwolnić...

  • Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt jest naturalnie słodzony, nie zawiera konserwantów. Słodki smak i naturalny skład zachwycają nawet wymagających smakoszy. Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te wspomagają prawidłową pracę układu hormonalnego, układu pokarmowego oraz odpornościowego. Słyną również z właściwości...

  • Przepis na życie

    ..., ich córka, ma kolekcję książek kucharskich dla dzieci. Teraz rozbija w moździerzu kardamon, a potem pod okiem taty smaży naleśniki z konfiturami. – To obowiązkowe śniadanie w sobotę – mówi Eliza(...) wpadam na bazar. Patrzę na bób i myślę: „zrobię moją wersję humusu”. Widzę rabarbar i od razu kojarzę go pod skorupką ze zwykłego kogla-mogla. Czuję na podniebieniu ten smak. Mam niemal gęsią skórkę...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...