• Informacje na temat:

    rabarbar kisiel

Przepisy na temat: rabarbar kisiel
  • ​Tort z rabarbarem i panna cottą

    ...rabarbaru, mieszać ok. 1 minutę, zdjąć z ognia, ostudzić. Biszkopt uwolnić z formy, zdjąć papier. Ciasto przekroić na 2 blaty. Dolny umieścić w pierścieniu, nałożyć kisiel rabarbarowy. Odstawić(...)Składniki: 3 jajka 200 g cukru Szczypta soli 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500 g rabarbaru 150 ml soku pomarańczowego 1 łyżka skrobi Laska wanilii 700

  • Kisiel wykonany domowym sposobem na pewno jest wolny od sztucznych barwników i innych niespodziewanych dodatków :) Polecam go mamom mającym małe dzieci i amatorom zdrowego odżywiania ;)

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    ...z gotowego ciasta francuskiego ), - łyżka śmietany, - 250 ml + 4 łyżki soku jabłkowego, - 3 łyżki czerwonego kisielu w proszku (do gotowania), - 60 g cukru, - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów(...) i wmieszać do gotującego się soku. Dodać kawałki rabarbaru, gotować 5 minut i ostudzić. Zimny kisiel nakładać na uformowane ciasto francuskie, dodawać po gałce lodów waniliowych. Czas przygotowania: 30

  • Dużo witamin , zdrowe i naturalne :) Szybkie.

  • Ciasto rabarbarowe z cytrynową pianką

    Co najbardziej lubimy wiosną? Pierwsze sezonowe desery. Nadchodzi czas na orzeźwiające ciasto z rabarbarem, pyszne i nie za słodkie. Świeże jak majowa zieleń.

  • Świetnie sprawdza się na Wigilię

  • Deser z rababarem i truskawkami

    Składniki na 4 porcje: - 400 g rabarbaru, - pół opakowania czerwonego kisielu, - 175 g cukru, - 250 g truskawek, - 35 g masła, - 25 g mąki, - 1-2 łyżeczki wiórków kokosowych, - 25 g miodu, - 200 g śmietany, - opakowanie cukru waniliowego, - 250 g serka mascarpone, - 5 łyżek likieru jajecznego Przygotowanie: Rabarbar pociąć na kawałki po ok. 1 cm długości. Kisiel, 50 g cukru...

  • zaskakujące połączenie smaków....

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...rozrobić z 4 łyżkami zimnego soku jabłkowego i wmieszać do gotującego się soku. Dodać kawałki rabarbaru, gotować 5 minut i ostudzić. Zimny kisiel nakładać na uformowane ciasto francuskie, dodawać po(...) można ewentualnie nakryć od góry folią aluminiową. Dekorować bazylią i tymiankiem. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 3190 kJ/762 kcal Torciki rabarbarowe...

Artykuły na temat: rabarbar kisiel
  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    ...g mlecznej czekolady 15 g tłuszczu kokosowego 500 g dmuchanego ryżu w czekoladzie 12 płatów żelatyny 125 g rabarbaru 200 ml soku wiśniowego Pół opakowania kisielu malinowego 100(...) z 3 łyżkami soku wiśniowego. Pozostały sok zagotować z cukrem (2 łyżki) i rabarbarem. Rabarbar odcedzić, sok zagotować powtórnie, dodać kisiel i gotować 1 minutę. Ponownie dodać rabarbar.  W misce...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Rabarbar pod różową bezą

    ...na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na wysmarowaną tłuszczem, prostokątną blachę. Rabarbar obrać, pokroić i położyć na surowym cieście. Beza: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, dalej ubijać. Dodać kisiel w proszku i wymieszać. Powstałą masę wylać na rabarbar. Bezę obsypać rozdrobnioną drugą częścią ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 160 stopni.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    ...cukrem i odstaw na 20 min., żeby puściły sok. 2. odlej sok do garnka i odstaw - będzie potrzebny do zrobienia kisielu. 3. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w zimnej wodzie. 4. Doprowadź sok do wrzenia i dodaj do niego mąkę z wodą. Mieszaj chwilę energicznie, aż powstanie kisiel (może być rzadki). Pierogi podawaj polane kisielem i kwaśną śmietaną. Farsz do pierogów z rabarbarem 500 g rabarbaru cukier do...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...