• Informacje na temat:

    rabarbar ciasto przepisy

Przepisy na temat: rabarbar ciasto przepisy
Artykuły na temat: rabarbar ciasto przepisy
  • Proste ciasto z rabarbarem

    ...podanego cukru. Nie wiem czy to jakaś niemiecka przypadłość kulinarna ale ilości składników w tych przepisach są na co najmniej 12 porcji albo i więcej.   Ciasto z rabarbarem jest bardzo smaczne. Spodobało mi się połączenie ucieranego ciasta, kwaskowatego rabarbaru i słodkiej, kremowo-piankowej polewy. Uwaga jednak ciasto jest lepsze w dniu pieczenia. Na drugi dzień polewa nieco “siada...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...gładkie ciasto i delikatnie wmieszać pokrojony na kawałki rabarbar. Papierowe foremki umieścić w formie do muffin. Łyżką rozdzielić ciasto. Piec w temp. 175 st. 25 -35 minut. Wyjąć i po 10 minutach uwolnić(...) z proszkiem do pieczenia. Szpinak i mąkę dodawać na przemian do ubitych jaj i wyrabiać na gładką masę. Dodać czekoladę. Ciasto nakładać do formy na 6 muffin i piec w 2 partiach w temp 175 st. C przez 20

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Proste ciasta, które cię nie rozczarują

    ...ciasta może się wydawać przerażające, więc dobrze zacząć od czegoś, co nie wymaga wałkowania i wyrabiania. Do zrobienia słodkości, na które przepisy znajdziesz poniżej, wystarczą dwie ręce. Najpierw(...) jajka by skleić ciasto, mieszasz rękami mąkę i masło z odrobiną przypraw, proszku do pieczenia i cukru, aż do otrzymania konsystencji wilgotnego piasku. Przekładasz to na przygotowane owoce i po...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...przepisów to dania bezmięsne. Pod nóż poszło siedem zapomnianych lub sporadycznie wykorzystywanych warzyw: burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur.   Paweł Łukasik - technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji. Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...