• Informacje na temat:

    rabarbar ananas

Przepisy na temat: rabarbar ananas
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...zawiera: 2310 kJ/552 kcal Pikantne przekąski z nadzieniem hawajskim Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (270 g), - 3 plastry gotowanej szynki, - 6 plastrów ananasa z puszki, - żółtko, - 3 łyżki mleka, - 50 g tartego sera Gouda, - rzeżucha do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozmrozić, rozwałkować, pociąć na 6 kwadratów. Na każdym ułożyć pół plasterka szynki i plaster ananasa. Rogi...

  • Bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie, nadziane przepysznym budyniem z kwaskowym rabarbarem i słodkim ananasem, z bezową pierzynką na wierzchu :-)

  • W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

  • Pyszny pomysł na deser z grilla - ananas grillowany - karmelizowany z cynamonem. Niebo w gębie - polecam :)

  • Nie wiem jak wychodzi danie z ananasa puszkowego, ponieważ on sam jest ze słodkiego syropu i moim zdaniem ma zupełnie inny smak niż świeży. Surowy ananas nie jest taki słodki, ma orzeźwiający smak i jest bardziej soczysty. Jeśli ktoś będzie robić z ananasa „syropowego” proszę podzielić się informacją jak wyszedł.

  • Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.

  • Wypróbowany przepis na "Rabarbar na sałacie"

  • Smaczny pomysł na "Rabarbar na roszponce"

  • Przepis wart wypróbowania: "Królewski ananas"

  • Kolorowy ananas na przyjęcie urodzinowe naszej pociechy.

Artykuły na temat: rabarbar ananas
  • Owocowy "budyn"

    ...3 marakuje Ale moze tez byc wersja: mango, grejpfrut, ananas badz sezonowa: jablka, rabarbar, marakuja badz truskawki... do wyboru. Budyn czyli flan: 3 jajka 15 cl mleka 15 cl smietany 30% 60

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Dnę pokonasz dietą

    ..., grzyby (kurki), rzodkiewka, sałata, kapusta pekińska, ziemniaki i oliwki, owoce: ananas, agrest, brzoskwinie, czereśnie, gruszki, jabłka, kiwi, maliny, pomarańcze, porzeczki, truskawki, winogrona(...)), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

  • Mroźna pokusa

    .... Niespotykane smaki Producenci wprost prześcigają się w propozycjach kompozycji smakowych. Ma my na rynku sorbety m.in. z gruszek, malin, truskawek, ananasów, białego grejpfruta, czerwonej pomarańczy, a nawet rabarbaru. Wielkimi krokami dociera do nas moda z zagranicy, gdzie królują sorbety i lody o smakach warzyw. Także w Polsce można degustować już lody marchewkowe, czy pomidorowe. Nowością są...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna Wyciąg z ananasa ma właściwości przeciwzapalne,...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...