• Informacje na temat:

    rabarbar 3 jajka

Przepisy na temat: rabarbar 3 jajka
  • Muffinki z rabarbarem - deser na lato

    Na ten smak czekamy cały rok: rabarbar. Można z niego robić nie tylko kompoty i ciasta, ale także dżemy i muffinki. Kto spróbuje smaku rabarbarowych muffinek, będzie chciał powtarzać ten deser jak najczęściej.

  • Jajka faszerowane -chyba każdy lubi ja mam dziś dla was ,talerz z trzema rodzajami jajek, -z pieczarkami -z rzodkiewką i szczypiorkiem -i z prażoną cebulką

  • Minitarty z rabarbarem

    ...wyjdzie za rzadkie lub za gęste, dodaj mąki lub wody. Zawiń ciasto folią i włóż do lodówki na godzinę.  2. Na nadzienie obierz rabarbar i pokrój łodygi na grube plastry. Zasyp je cukrem i odstaw na 15 minut. Odsącz nadmiar soku. Wymieszaj rabarbar z cynamonem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną.  3. Ciasto wyjmij z lodówki i podziel na cztery części. Każdą z nich cienko rozwałkuj i przełóż na...

  • Bardzo szybkie i proste ciasto. Bez pieczenia i stresowania się czy wyrośnie :). U nas zawsze robi je Szuler ( i bardzo często również sam je zjada :)). Pomimo kajmaku i budyniu nie jest słodkie i mdlące. Bardzo lubiane przez dzieci.

  • Tarta francuska z rabarbarem

    Składniki: Ciasto: 50 dag masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki krupczatki pół łyżeczki soli łyżeczka octu jajko niecała szklanka zimnej wody Wierzch: 50 dag rabarbaru 25(...) sześć razy, wałkuj i za każdym razem schładzaj. 4 Ciasto rozwałkuj, potnij na prostokąty. Rabarbar obierz, pokrój na kawałki. Ułóż na cieście posmarowanym serkiem, posyp cukrem. Piecz 15 minut w temp...

  • trzeba poświęcić troszke czasu ale naprawde warto bo jest naprawde pyszny

  • ​Tort z rabarbarem i panna cottą

    Składniki: 3 jajka 200 g cukru Szczypta soli 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500 g rabarbaru 150 ml soku pomarańczowego 1 łyżka skrobi Laska wanilii 700 g śmietany 4 płaty żelatyny 3 łyżki likieru pomarańczowego Opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka mielonych pistacji   Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Białka z dodatkiem 3 łyżek zimnej...

  • Baaardzo polecam! jest przepyszny:)

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    Ile on potrafi... Działa przeciwzapalnie, poprawia wygląd skóry, pomaga walczyć z nadwagą. Wypróbuj nowe, zaskakujące przepisy z rabarbarem w roli głównej!

  • Smaczne jajuszka na wielkanocny stół, mój stary, sprawdzony, można powiedzieć babciny przepis. W dodatku pięknie prezentują się na talerzu.

Artykuły na temat: rabarbar 3 jajka
  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji. Łodygi rabarbaru umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki cukru oraz masło. Zagotuj. Do 150 ml mleka dodaj proszek budyniowy...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Fot. 123RF/Picsel Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował...

  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

    .... Przykryj ściereczką, odstaw na 20-30 minut. Margarynę lub masło włóż do rondelka, roztop. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Dodaj jajka, sól, cukier, mleko, wyrośnięty rozczyn oraz przestudzony tłuszcz. Zagnieć ciasto (będzie lekko klejące). Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 60-90 min, by podwoiło swą objętość. Umyty i obrany rabarbar pokrój na kawałki. Włóż do miski, wsyp...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...

  • Ciasta z rabarbarem

    Jeśli nie wykorzystamy całego rabarbaru do wypieków, możemy ugotować orzeźwiający kompot (bez cukru!)

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Czas rabarbaru

    Orzeźwiający smak rabarbaru jest wymarzonym dodatkiem do słodkich wypieków.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...