• Informacje na temat:

    quilling gwiazdki

Przepisy na temat: quilling gwiazdki
Artykuły na temat: quilling gwiazdki
  • Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses utrzymały Gwiazdki Michelin. W najnowszym wydaniu Czerwonego Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2017” warszawskie lokale Brasserie Warszawska, Kieliszki na Próżnej, Butchery and Wine oraz krakowski lokal Zazie zdobywają wyróżnienie Bib Gourmand przyznawane za korzystny stosunek jakości potraw do ich ceny. Fot. Bartosz Krupa/East News Inspektorzy Michelin docenili restaurację Kieliszki na Próżnej, która w tym roku dołączyła do rankingu,...

  • Kuchnia na mistrzowskim poziomie, atmosfera sprzyjająca posiłkom i wysoka jakość obsługi -to cechy, które powinna mieć każda restauracja. Tych, na najwyższym poziomie, jest jednak niewiele. Dlatego najlepsze lokale z całej Europy od ponad stu lat są wyróżniane w przewodniku Michelina. Poznajcie zasady rządzące najbardziej prestiżowym kulinarnym rankingiem. Fot. 123RF Zastanawialiście się, co łączy motoryzację z kuchnią? Aby zrozumieć związek tych pozornie odległych kwestii, trzeba przenieść...

  • Dziś w Paryżu odbyła się premiera prestiżowego Przewodnika Kulinarnego Michelin "Main Cities of Europe 2013". Wśród najlepszych europejskich restauracji, wyróżnionych słynnymi gwiazdkami, po raz pierwszy znalazła się polska restauracja - warszawska Atelier Amaro. Inspektorzy docenili restaurację za wykorzystanie lokalnych produktów, innowacyjny styl gotowania, a także oryginalne połączenia smakowe. Atelier Amaro komponuje swoje menu sezonowo. Serwuje między innymi żeberka z prosiaka...

  • Gwiazdkę Michelin zdobyła warszawska restauracja Senses. Jest to druga polska restauracja nagrodzona tym prestiżowym wyróżnieniem. Dziś ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin „Main Cities of Europe 2016”. W Polsce do tej pory Gwiazdkę Michelin posiadała od 2013 roku jedynie restauracja Atelier Amaro, która w tym roku utrzymała wyróżnienie. W tegorocznej edycji znalazła się rekordowa liczba polskich restauracji. Fot. Restauracja Senses Inspektorzy Michelin docenili restaurację Senses za...

  • Dziś, parę minut po 10 rano szef Wojciech Modest Amaro odebrał telefon z gratulacjami od przedstawicieli Miechelin - najważniejszego i najbardziej prestiżowego kulinarnego przewodnika świata. Jego restauracja "Atelier Amaro" już trzeci rok z rzędu została odznaczona gwiazdką Michelin. - Bardzo się cieszę, że przewodnik Michelin po raz kolejny docenił starania moje i mojego zespołu i przyznał nam gwiazdką. Oczekiwanie na premierę nowego przewodnika było niemalże tak samo emocjonujące jak...

  • Nadchodzą najpiękniejsze święta w roku, a wraz z nimi tradycja obdarowywania bliskich prezentami. Dla wielu z nas wybór prezentu jest nie lada wyzwaniem - dlatego warto z odpowiednim wyprzedzeniem zastanowić się, co sprawi radość naszym bliskim.   Fiskars, producent kultowych akcesoriów kuchennych i ogrodniczych, przygotował kilka inspirujących propozycji na funkcjonalny i oryginalny prezent dla tych, którzy kochają jeść i gotować. Badania firmy doradczej Deloitte „Zakupy świąteczne 2013",...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Już 11 września na antenę Dwójki wraca „Bake Off - Ale Ciacho!”. W trzeciej odsłonie najbardziej apetycznego programu TVP pojawią się nowa prowadząca oraz nowy juror. W duecie z Marceliną Zawadzką widzowie zobaczą aktorkę filmową i teatralną, Kasię Kołeczek. W „Bake Off - Ale Ciacho!" siła testosteronu zwiększy się dwukrotnie. Wszystko za sprawą nowego jurora Michała Brysia, który wspólnie z Krzysztofem Ilnickim oceni wypieki 12 uczestników programu. Michał Bryś będzie gospodarzem felietonów...

  • Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia - trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe'em Saintagne'em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach...

  • Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub...