• Informacje na temat:

    quiche z szynką

Przepisy na temat: quiche z szynką
  • Quiche z brokułami i marchewką

    Podasz ją na zimno i na gorąco. Ta przepyszna, wytrawna potrawa pochodzi z Francji, ale ma mnóstwo fanów w Polsce. Jej bazowymi składnikami są jajka i śmietana. Quiche możesz wykonać w ceramicznych(...) pyszną Quiche z brokułami i marchewką przygotowaną na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego. Inwencja należy do Ciebie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200 g twarożku kanapkowo...

  • Smaczny pomysł na "Quiche z szynką"

  • Quiche ze szparagami

    ...do piekarnika 200 st. C i piecz 45-50 minut. Gotowy quiche wyjmij, udekoruj majerankiem. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć...

  • tu oprócz brokułów są ser i szynka ale można stosować różne dodatki

  • Tarta na słono – krok po kroku

    .... dopiecz kolejne 5-10 minut. Ciasto ostudź przed nałożeniem farszu. 4. NAŁÓŻ FARSZ Np. szynkę, pieczarki, pomidory. 5. ZRÓB SOS Np. z 3 jajek, 2 łyżek śmietany, sera, dopraw, zmiksuj. Zalej quiche...

  • Lekkie i pożywne danie, które uwielbia moja rodzina.

  • Bakłażan i cukinia

    Są trendy! Karierę robi zwłaszcza bakłażan dzięki modzie na potrawy bliskowschodnie. My też proponujemy egzotyczne dania z bakłażana, ale nie zapominajmy o cukinii, która sprawdzi się jako składnik pysznego quiche’u!

  • Quiche (po polsku kisz) to wywodząca się z Francji potrawa składająca się z kruchego lub francuskiego ciasta oraz wytrawnego nadzienia zalanego masą jajeczno - śmietanową. Nadzienie mogą stanowić warzywa, różne gatunki mięsa, sery, zioła i przyprawy. Kisz pieczony jest w okrągłych formach na tartę, najlepiej by było to naczynie ceramiczne, które dłużej utrzymuje ciepło.

  • Sezon na szparagi

    Szparagi zapiekane z szynką Składniki na 4 porcje: - 16 dużych szparagów białych lub zielonych, - 8 plastrów szynki, - 2 jajka, - 50 g. sera rokpol, - 6-8 łyżek śmietany, - 2 łyżki mąki(...) w żaroodpornym naczyniu. Polać sosem, wstawić do piekarnika. Zapiekać przez 8-10min. w temp. 220 C. Po wyjęciu z pieca odczekać ok. 5min. i można jeść. Quiche ze szparagami Składniki na 8 porcji...

  • Aromatyczna tarta z mnostwem warzyw

Artykuły na temat: quiche z szynką
  • Lada dzień w całym kraju zostanie uroczyście otwarty sezon na grilla. Gęsty dym, woń kiełbasek, trzask otwieranych puszek z piwem i głośna muzyka z samochodów… A przecież można inaczej, subtelniej, romantyczniej, na przykład tak, jak widzieli to francuscy malarze... Bodaj najsłynniejszym piknikowym obrazem jest Śniadanie na trawie Eduardo Maneta. O grze świateł, zerwaniem z renesansową perspektywą oraz kontrowersjach związanych z nagą kobietą napisano wiele. Jeśli chodzi zaś o stronę...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym brokuły są...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Pisze książki, prowadzi warsztaty edukacyjne i kulinarne, ale przede wszystkim rozkochuje Polaków w kaszach oraz zdrowym odżywianiu. Co Maia Sobczak, autorka bloga Qmamkasze.pl, proponuje i radzi Czytelnikom Smakera? Fot. Maia Sobczak / Mateusz Nasternak Jakie jesienne połączenia smaków poleciłabyś czytelnikom Smaker.pl? Jesień jest ewidentnie przygotowaniem do zimy. To ostatni moment na świeżą śliwkę, pachnącego pomidora czy choćby na grzyby. Z lekkiej, pełnej słońca diety, przenoszę nacisk...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....