• Informacje na temat:

    quiche z papryką

Przepisy na temat: quiche z papryką
  • Quiche

    ...pokrojoną w piórka cebulę, dodaj pokrojonego w cienkie plasterki pora. Mieszając, smaż kilka minut. Przypraw papryką, ziołami, solą i pieprzem. Białka ubij na sztywno, dodaj żółtka, ubijaj. Dodaj starty...

  • Aromatyczna tarta z mnostwem warzyw

  • Proste dania dla zabieganych

    ...1. Mąkę wymieszaj z przyprawami, dodaj jajka, wodę i mleko. Zmiksuj na gładkie ciasto.  2. Usmaż naleśniki. Nałóż plastry sera, podsmaż. Podawaj z żurawiną, serem i kukurydzą.   Quiche(...) 35 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem polej quiche rozpuszczonym masłem z bułką tartą.  Makaron z kurczakiem Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka umyj, oczyść. Pokrój w kostkę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Quiche z cukinią"

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    ...quiche, w sam raz na kameralne, domowe przyjęcie! 9. Drożdżowe cebulaki Krążki z ciasta (takiego, jak na pizzę)z cebulą są idealne jako przekąska na imprezę czy na ciepłą kolację! Z ciasta przygotuj(...), cukrem, pieprzem, papryką. 

  • Potrawy na cały tydzień

    Quiche ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej, dodaj cukier puder, sól i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko, śmietanę i zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i chłodź w lodówce około 30 minut. Rozwałkuj, wyłóż formę, zawijając brzegi i podziurkuj widelcem. Piecz 15 minut w temp. 180°C.  2. Cebule obierz i posiekaj. Zrumień na oleju z posiekaną papryczką chilli. Dodaj szpinak...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek – quiche"

  • Wypróbowany przepis na "Quiche brokułowy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Grzybowy quiche"

Artykuły na temat: quiche z papryką
  • Tarta i quiche

    ...wybrzuszać.  Przed nałożeniem wilgotnych składników upieczone ciasto powinno wystygnąć. Quiche ziemniaczana z pomidorkami i papryką Składniki: ciasto kruche (przepis, jak wyżej), cztery ziemniaki(...), obiad lub kolacja, często z bukietem sałat, a także jako deser. Quiche (czyt. kisz) składa się z kruchego lub francuskiego ciasta, wypełnionego wytrawnym nadzieniem. Składnikiem wiążącym nadzienie...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    .... Śniadanie Biały ser, sałatka z awokado, ogórka i pietruszka z sokiem z limonki, 2 kromki razowego chleba, zielona herbata albo sałata rzymska z kuskusem, zieloną papryką i brokułami, woda z cytryną(...) z natki pietruszki, bazylii, orzechów, kompot z jabłek lub zupa warzywna z brokułami i porami, pęczak, roladki z indyka z ogórkiem, szpinak  z czosnkiem. Podwieczorek Quiche z jajkami i jarmużem...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

Wideo na temat: quiche z papryką