• Informacje na temat:

    pyszny sos koperkowy

Przepisy na temat: pyszny sos koperkowy
  • Ogórki faszerowane pastą twarogową

    Z pysznym sosem koperkowym.

  • Bez grama mąki :-)

  • pyszny wiosenny domowy sos, najlepiej smakuje z jajkiem i młodymi ziemniakami

  • Pyszny sosik troszkę przeze Mnie zmodyfikowany

  • Sos koperkowy przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny To znakomity dodatek do dań z kurczaka pulpetów ,ryb ,jajek

  • Sos koperkowy to dodatek do wielu potraw. Dobrze smakuje z ziemniakami, a także z rożnego rodzaju mięsami.

  • Witam, w mojej kuchni dosyć rzadko przygotowuje sos do ziemniaków. Wyjątkiem jest sos koperkowy, który bardzo lubię. A teraz kiedy koperek już pojawił się w ogrodzie moich Rodziców musiałam go zrobić. Do tego świeże ziemniaczki, jajka i mamy obiad idealny. :)

  • Super dodatek do drugiego dania.

  • Jest to prosty w wykonaniu sos.Smakuje wymienicie z jajami ugotowanymi na twardo jaki i także jest rewelacyjnym akompaniamentem do mięs.

Artykuły na temat: pyszny sos koperkowy
  • Romantyczne gotowanie we dwoje – pyszne walentynki z marką WINIARY!

    ...i idealnej konsystencji dania. Sugerowana cena detaliczna produktu: Przyprawa w płynie MAGGI z lubczykiem – Sos koperkowy ze śmietanką Na Każdy Dzień WINIARY – ok. 2,10 zł WINIARY POMYSŁ NA(...)Przyprawa w płynie MAGGI z wyciągiem z lubczyku  – Uniwersalna przyprawa ma szerokie zastosowanie i jest idealna do zup, sosów, dań z patelni, niezliczonych przystawek i dań na zimno. Sos...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...