• Informacje na temat:

    pyszny pasztet mieszany

Przepisy na temat: pyszny pasztet mieszany
  • Pasztet z ciecierzycy może zmienić twoje życie

    Coraz głośniej mówi się o tym, że dla ochrony środowiska i zmniejszenia wpływu ocieplenia klimatu powinniśmy zrezygnować z jedzenia mięsa. Albo przynajmniej jeść je tylko raz w tygodniu. Tak twierdzą np. fleksitarianie. Pasztet z ciecierzycy zmieści się znakomicie w tym trendzie.

  • Smaczny pomysł na "Pasztet mieszany"

  • Mus z wątróbek z czerwoną konfiturą

    Sposób przygotowania 1. Pasztet: wątróbki umyj i oczyść z błonek. Zalej 2 szkl. mleka i odstaw na godzinę. Odcedź, przepłucz na sitku i delikatnie osusz.  2. Cebulkę obierz i posiekaj. Zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj wątróbki i wymieszaj. Podsmaż 5-7 minut, dolej wino, najlepiej pół- wytrawne. Zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Zdejmij z ognia, dopraw gałką, szczyptą soli i pieprzu. Zmiksuj...

  • Smaczny pomysł na "Pasztet mieszany"

  • Mus chałwowy

    Mus chałwowy z białą czekoladą to wg Andrzeja Polana idealne połączenie smaków. "Już mi ślinka cieknie" - wyznał szef kuchni. Gotowy deser radzi podawać na zimno z pasztetem migdałowym.

  • latwy w przygotowaniu,smaczny na zimno i na goraco,panierowane plastry stanowia smakoita podstawe drugiego dania.

  • Zapraszam na pyszny drobiowy pasztet.

  • Przepis na pyszny pasztet dostałam od mamy. Zawsze gości on na naszym świątecznym stole. To już tradycja.

  • Sprawdzony przepis na "Pyszny i zdrowy pasztet z cukinii"

  • Musicie wiedzieć jedno - moja mama jest mistrzynią pasztetów. Od dziecka jestem ich największą fanką, tak jak i mój syn. Wciąż dążę do osiągnięcia smaku, który przypominałby ten genialny, mamusiny pasztet. Jestem bliska celu i z pewnością nie poddam się. Ale zapewniam Was, że mój również jest niezwykle pyszny - klasyczny, prawdziwy, pachnący o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Dobrze dobrane składniki, duża ilość mięsa, aromatyczne przyprawy i dodatki to cały sekret dobrego pasztetu....

Artykuły na temat: pyszny pasztet mieszany
  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Ś wietnie sprawdza się też w podkreśleniu smaku zup oraz wielu rodzajów przystawek. Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Sos chrzanowy WINIARY – doskonale sprawdzi się, jako dodatek do jaj, ryb, mięs czy pasztetów. Wzbogaci smak ulubionych przystawek i kanapek. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY – to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Ś wietnie sprawdza się też w podkreśleniu smaku zup oraz wielu rodzajów przystawek. Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Smak mundialu

    Mundialowe szaleństwo trafiło również do kuchni! Nie musisz fascynować się piłką nożną, by uczestniczyć w wydarzeniu, którym żyje cały świat. Zrób to na swój pyszny sposób!

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...wielkanocnej księgi kucharskiej. Tradycyjne śniadanie wielkanocne – pasztet mięsny czy wegetariański? Wielkanoc to święto, które w wielu domach nie mogłoby się obejść bez uroczystego śniadania. Dzień(...) świątecznego koszyczka, by urozmaicić śniadanie? Może kawałek pasztetu? Polecamy dać mu szansę, ale w zupełnie nowym, wegetariańskim wydaniu. Przyrządź pasztet z czerwonej soczewicy albo z dyni...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną(...). Tajemnica mojego barszczu kryje się w ilości buraków - musi być ich cały gar. Wtedy jest pyszny, esencjonalny, prawdziwy. Nie może też zabraknąć kapusty z grzybami. Była popisowym daniem mojej mamy...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...