• Informacje na temat:

    pyszny omlet t

Przepisy na temat: pyszny omlet t
  • Omlet z pomidorami, serem i bazylią

    Przepis na pyszny omlet...

  • Danie lekkie, niezwykle pożywne i mało kaloryczne. Fantastyczne na szybkie, sycące śniadanie lub lunch dla zabieganych.

  • Omlet zapiekany z ziołami

    ...kawałki i dorzuć do ziemniaków. Smaż mieszając, przez ok. 3 minuty i zalej całość masą jajeczną. Smaż omlet aż zetnie się od spodu i na krańcach. Wtedy wstaw go pod górny grill i piecz, aż góra omletu...

  • Co tu dużo pisać. Jest szybki i pyszny nadający sie na śniadania jak i na kolacje:)

  • Zielony omlet z orzechowym miksem

    Sposób przygotowania Szpinak blendujemy z oliwkami i jajkami na gładką masę na omlet, dodajemy przyprawy. Na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca i makadamia. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kilka omletów. Podajemy z pokrojonymi pomidorami, papryką, rozdrobionym serem feta, prażonymi orzechami nerkowca i makadamia. Możemy do omletu podać też grzanki. 

  • moj ulubiony, sniadaniowy omlet :)

  • Przepisy na cały tydzień

    Omlet z rukolą 1. Umyte i osuszone krewetki smaż ok. 2 minuty na maśle, aż się lekko zrumienią. Odstaw do wystudzenia. Na rozgrzanym oleju usmaż drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i usmaż w głębokim tłuszczu. Garść rukoli i szczypiorek posiekaj drobno. Rozbełtaj jajka i wlej je do krewetek, wystudzonych ziemniaków, cebuli, zieleniny. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem...

  • Omlet wykonany przez męża dodam że jest bardzo pyszny :)

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ugotowałaś za dużo ziemniaków na obiad? I dobrze, bo łatwo przygotujesz z nich pyszny posiłek na kolejny dzień. Oszczędzisz przy tym czas i pieniądze!

  • Pyszny jest

Artykuły na temat: pyszny omlet t
  • ​Omlet ze szpinakiem i pieczarkami

    Pyszny omlet wg Konrada Gacy.

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Omlet z kurkami

    Kurki oczyść i razem z drobno posiekanymi szalotkami podsmaż na łyżce masła. Następnie jajka ubij ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałką. Na drugiej łyżce masła z masy jajecznej usmaż omlet. Rozłóż na nim kurki, pokrojone na pół pomidorki i połóż plasterki mozzarelli. Wstaw na 3 minuty do gorącego piekarnika.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Omlet z jagodami

    Tanie, szybkie i pyszne danie.

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Omlet z fasolką szparagową

    ...wierzchu pojawią się kłaczki piany. Nie powinno to trwać dłużej niż pół minuty, bo masa na omlet ma być jednolita i ciągnąca, a nie puszysta. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła i wrzuć(...) zetną. Usmażony omlet podziel na dwie porcje i zsuń na talerze. Rada: Do omletu możesz dodać inne warzywa np. brokuły, pomidory pokrojone w kostkę lub drobno posiekany szczypior. Zobacz także:

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Pyszne do pudełka

    ...i jakość. Dzięki jej pomysłom w poniedziałek można się delektować japońskim omletem tamagoyaki, w środę zjeść zaskakującą smakiem sałatkę beef&noodle, a w piątek zaskoczyć wszystkich trzema rodzajami...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...