• Informacje na temat:

    pyszny omlet na słono

Przepisy na temat: pyszny omlet na słono
  • Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    ..., usmażonego z dodatkiem cebuli i przypraw. W wersji indonezyjskiej podstawowymi składnikami są: ryż, kecap manis (słodki sos sojowy) oraz liczne inne dodatki, jak pokrojony omlet, warzywa, mięso...

  • Pyszna tarta ,można podawać na zimno i na ciepło.Smakuje wyśmienicie,jest delikatna i bardzo sycąca.

  • Danie lekkie, niezwykle pożywne i mało kaloryczne. Fantastyczne na szybkie, sycące śniadanie lub lunch dla zabieganych.

  • Omlet, tym razem w wersji na słono

  • Co tu dużo pisać. Jest szybki i pyszny nadający sie na śniadania jak i na kolacje:)

  • Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.

  • Napełni każdy żołądek :)

  • moj ulubiony, sniadaniowy omlet :)

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słono"

  • Ziemniaki na słono są bardzo dobre

Artykuły na temat: pyszny omlet na słono
  • ABC letniej diety

    .... Starszemu maluchowi warto zaproponować pyszny koktajl owocowy przygotowany na bazie jogurtu naturalnego lub kefiru (możesz dodać do niego lody). Przyniesie ulgę w czasie upałów, a także wzmocni organizm(...) do różnych posiłków. Płatki lub muesli z jogurtem posyp porzeczkami, jagodami lub kawałkami truskawek. Maluchowi na pewno posmakuje omlet lub naleśniki z serem, polane musem owocowym świeżym lub ze...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!” to apetyczna podróż po smakach z całego świata. Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy programu? Fot. materiały partnera Poprzedni odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką dla miłośników śniadań - osób lubiących celebrować poranki, które nie rozpoczynają dnia zwykłym tostem i kawą. Dzięki przepisowi Michała Brysia uczestnicy oraz widzowie programu mogli dowiedzieć się, w jaki sposób należy przygotowywać perfekcyjne tosty francuskie. Pozornie...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...