• Informacje na temat:

    pyszny gulasz z piersi

Przepisy na temat: pyszny gulasz z piersi
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ..., więc na stole królują gulasze, szaszłyki, pieczenie... Ale staramy się też, żeby było zdrowo, więc do obiadu nigdy nie może zabraknąć surówki ze świeżych warzyw. - Pomysły czerpię z programów(...) papryką dania. Do dziś mam ogromny sentyment do placków z aromatycznym gulaszem, więc co jakiś czas przedpołudnie mija mi na tarciu niezliczonych kilogramów ziemniaków. Na szczęście mąż też je lubi...

  • Pyszny, delikatny gulasz. Zdrowa propozycja na obiad.

  • Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.

  • Nie ma co się oszukiwać - ten dietetyczny gulasz z piersi kurczaka nie smakuje jak gulasz z wieprzowiny, lecz może być jego miłą namiastką na diecie:). Jest smaczny i lekki, przeważają w nim warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z piersi kurczaka"

  • Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na pyszny gulasz"

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Sprawdzony przepis na pyszny gulasz! To danie zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Prawdziwy pewniak.

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z grzybów i piersi indyka"

Artykuły na temat: pyszny gulasz z piersi
  • Fiesta Mexicana

    Guacamole Miąższ awokado skrop sokiem z limonki i rozgnieć widelcem. Dodaj łyżkę drobno posiekanej czerwonej cebuli oraz posiekaną kolendrę, wymieszaj. Dopraw solą. Gulasz wołowy Składniki na(...), 10 dag zimnego masła, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki śmietany 18 proc. Na farsz: 30 dag piersi z kurczaka, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 strąk zielonej papryki...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Wielka księga smaków: Batat

    ..., zrobić piure, smażyć we frytownicy. Podawać w zupach, gulaszach oraz sałatkach. Z batatów robi się też pyszny pudding oraz ciasto. I zawsze smakuje wyśmienicie. Istnieje wiele rodzajów batatów(...) zmniejszysz ryzyko zachorowania na nowotwór pęcherza, piersi i nerek.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    ...- Marcin Budynek , Ewa Olejniczak i Grzegorz Łapanowski przygotowało w studiu kilka pysznych, świątecznych potraw. Autorami pytań, z którymi zmierzyli się uczestnicy Wielkiego Testu o Żywności był(...) półgęsek? a) pół pieczonej gęsi b) pół wędzonej piersi gęsi Zanim karpie zdominowały polskie wigilijne stoły, królowały na nich: a) dorsze b) szczupaki Runda 2 Krakowski obwarzanek...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...