• Informacje na temat:

    pyszny 3 bit rady

Przepisy na temat: pyszny 3 bit rady
  • pyszne, słodziutkie i nie trudne do wykonania ;)

  • trzeba poświęcić troszke czasu ale naprawde warto bo jest naprawde pyszny

  • Moja wersja 3 bit. Pyszne, mięciutkie i słodziutkie ciacho!! Ciasto przeze mnie kombinowane bo w tym czasie nie miałam dostępu do internetu ale to był strzał w dziesiątkę!! :)

  • Pyszne ciacho :)

  • pyszne, rozpływające się w ustach ciasto :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/

  • CIASTO JEST PYSZNE POLECAM

  • pyszny deser na różne okazje;)

  • pyszne i proste

  • Łatwe,pyszne i bez pieczenia

  • Ciasto baaaardzo słodkie i baaaardzo pyszne

Artykuły na temat: pyszny 3 bit rady
  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Kuchnia to nie miejsce, gdzie powinniśmy wytężać wzrok. Gotowanie to spektakl dla zmysłów wymagający dobrego oświetlenia. Fot. 123RF/PicselDobre światło pozwala na rozpoznanie, czy jedzenie się nie przypala, czy jakiegoś składnika brakuje, czy wszystko jest świeże, nieuszkodzone, dobrze pokrojone i dokładnie zmieszane. Jednym słowem - umożliwia kontrolowanie procesu przyrządzania posiłków. Udzielamy kilku praktycznych rad, jak rozmieścić punkty świetlne, aby gotowało się wygodnie, a kuchnia...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...