• Informacje na temat:

    pyszne z piersi kurzaka

Przepisy na temat: pyszne z piersi kurzaka
Artykuły na temat: pyszne z piersi kurzaka
  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Jak odtworzyć ten smak w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską. Czy gofry są zdrowe? Ze zrobieniem gofrów powinien poradzić...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...

  • PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami. fot. Pyszne/Facebook To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły. W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię...