• Informacje na temat:

    pyszne puszyste ciasto z kruszonka

Przepisy na temat: pyszne puszyste ciasto z kruszonka
  • Placek makowy

    Sposób przygotowania Połowę masła stop. Do miseczki wsyp 2 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. cukru oraz 1 torebkę cukru waniliowego. Wymieszaj. Dolej masło. Zagnieć ciasto na kruszonkę. Wstaw ją do(...) przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną i migdałami. Wsyp do masy maślanej. Utrzyj. Blachę (32x39 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż masę...

  • Pyszne i mięciutkie słodkie bułeczki. Można dodatkowo nadziać marmoladą lub owocami.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...długo, by nie zamienić orzechów w pastę, a następnie masło orzechowe. Do zmielonych orzechów dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania zwartej kuli kruchego ciasta (ciasto będzie się wydawało dość tłuste). W przypadku braku malaksera można ciasto wyrobić ręcznie: masło posiekać z mąką i orzechami do otrzymania kruszonki, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić, uformować kulę...

  • Delikatne i puszyste ciasto o ciekawej strukturze i artystycznej kolorystyce urzekło nas swoim smakiem i wyglądem.

  • szybko i smacznie

  • Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.

  • Witam serdecznie Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszne i puszyste ciasto ucierane ze śliwkami. Ciasto jest wyjątkowo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • Ciacho jest świetne, nie tylko puszyste, ale również wilgotne i delikatne. Czemu zawdzięcza swój sekret? Oczywiście 8 jajkom na 2 szklanki mąki i dodatkowi oleju :). Kokosowa kruszonka dopełnia aromatów, kto się skusi? :)

  • Pyszne i szybkie placuszki. Pasują na śniadanie, obiad i kolację

  • Pyszne, ładnie wygląda, szybkie i łatwe w wykonaniu

Artykuły na temat: pyszne puszyste ciasto z kruszonka
  • Babeczki z masłem orzechowym i dżemem

    ...4 duże jajka od kur z wolnego wybiegu 100 g masła orzechowego  2 łyżki mleka 3,2% 250 g dżemu malinowego bezpestkowego dobrej jakości Kruszonka orzechowa: 100 g masła orzechowego 100(...) i miksuj jeszcze 30 sekund dla pewności, że wszystko dobrze się połączy. Napełnij papilotki masą do ⅔ wysokości, ale nie kłopocz się z wygładzaniem wierzchu. Piecz ok. 20 minut, aż po naciśnięciu ciasto...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • ...ostatecznie sama nie wiem w co, zabrałam sałatkę i już! Dziewczyny stwierdziły, że będziemy piec ciasto! Supcio! Jak przyszło co do czego sama je upiekłam-bo wszyscy zwiali na balko pod pretekstem palenia papierosów i maleńkich cygar. Gadali się i śmiali. Mnie to nie przeszkadzało. Jeżeli chodzi o ciasto wyszło pyszne. Puszyste, ale bardzo elastyczne, z aromatem maślanym. Na wierzchu była chrupiąca...

  • Drożdżowe ciasto z pyszną kruszoną i dżemem śliwkowym. Drożdżowe60 dag świeżych drożdży160 g cukru1½ szklanki letniego mleka1 kg mąki10 żółtek100 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy2 łyżki jogurtu naturalnegokieliszek wódki (ok. 30 ml)szczypta soli Kruszonka 125 g mąki pszennej 50 g cukru (można dodać mniej)50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegogarść orzechów włoskich Dodatkowo 2 garście orzechów włoskich Dżem śliwkowy8 łyżek wody 2 łyżki cukru8 goździkówszczypta cynamonu szczypta...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...