• Informacje na temat:

    pyszne paczki z maszyny

Przepisy na temat: pyszne paczki z maszyny
  • postanowiłam i ja podać wam przepis na chleb z maszyny wypróbowałam mnóstwo przepisów i ten przepis jest takim podstawowym,zawsze się udaje

  • Mój zakwas ma dopiero miesiąc, więc jeszcze dodałem drożdży. Ale chleb ma smak prawdziwego chleba na zakwasie. Ładnie wyrósł, jest wilgotny, lekko kwaskowaty w smaku - taki smak chleba pamiętam z dzieciństwa.

  • Proponuję dziś przepis na tradycyjne lody, takie jakie mogliśmy zajadać w PRLu, gdy nie znano żadnych proszków, zagęstników i emulgatorów. Lody na bazie żółtek, mleka i śmietanki - cud miód, który jest dostępny teraz dla nas w domu i nie musimy używać żadnej maszyny. Serdecznie polecam :-) Z podanych proporcji wychodzi ok. 1 litr lodów.

  • Nie ma idealnego przepisu na pączki doskonałe.Dobrze jest popróbować kilka i trzymać się tego ,z którego wychodzą nam najlepsze.Co ważne ciasto musi być luźne,delikatne i dobrze wyrośnięte. Wtedy pączusie wyjdą jak malowane.

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

  • Wypróbowany przepis na "Pyszne pączki"

  • przepis wydaje się pracochłonny ale robi się je znacznie szybciej życzę smacznego

  • Proponuję dziś przepis na miętowe lody z dawnych lat z sekretem starych cukierników bez użycia maszyny do lodów, wystarczy tylko mikser i cierpliwość. Jest to tradycyjna receptura na lody oparta na mleku, śmietance i żółtkach, dzięki czemu uzyskujemy prawdziwe lody jak przed laty, serdecznie polecam :-)

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

Artykuły na temat: pyszne paczki z maszyny
  • Puste miejsce przy stole

    ...cioteczny, który mieszka w USA, namawia męża, żeby przyjechał do Chicago. Bank wysyła kolejne monity. Michał pakuje walizkę. Jedzie. Jest koniec maja. Znajduje pracę w fabryce kabli. Ogromne maszyny oplatają...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • W najnowszym numerze magazynu kulinarnego PYSZNE karnawał trwa w najlepsze! Smażymy pączki i faworki, pieczemy torty i gotujemy po cesarsku - tak jak wiedeńczycy. fot. PYSZNE/Facebook W warsztatach kulinarnych nauczymy się, jak przyrządzić domowy makaron i nauczymy się smażyć steki doskonałe. Od tej pory zawsze będą takie, jak trzeba: rare, medium albo well done. Dowiemy się też, która sól jest najzdrowsza i jakie tajemnice kryje fasola czarne oczko, mung i pinto. A na deser tekst o...

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....