• Informacje na temat:

    pyszne hamburgery

Przepisy na temat: pyszne hamburgery
  • Hamburgery na pikantnie

    Domowe burgery są pyszne!

  • Pyszne domowe hamburgery z domowych bułeczek :0 idealne na kolację

  • Hamburgery w domowej wersji

    ...stron posmaruj je oliwą ziołową. Smaż na patelni z nieprzywierającą powłoką przez 8-10 minut, aż ładnie się zrumienią. Od czasu do czasu hamburgery obracaj.  3. Bułki do hamburgerów rozetnij. Pomidory(...) posiekaj. Rozmaryn i obrane 2 ząbki czosnku posiekaj. Do mięsa dodaj buraczki, czosnek, posiekaną cebulę i rozmaryn. Wyrób. Z masy uformuj 4 hamburgery. Posmaruj je oliwą. Piecz ok. 25 min w 190 st. Pod...

  • pyszne hamburgery domowej roboty

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Pyszne domowe hamburgery

  • Światowy Dzień Burgera. Czego jeszcze nie wiesz o ulubionej kanapce?

    .... W 1903 roku podano pierwszego hamburgera w bułce, a w 1921 powstała pierwsza restauracja, w której serwowano głównie te smakołyki.  Najdroższe hamburgery świata Jeszcze kilka lat temu(...) coraz więcej miejsc, w których hamburgery nie są zwykłymi, tłustymi "zapychaczami", ale pełnowartościowymi posiłkami, po które mogą sięgnąć też osoby dbające o zdrowie i sylwetkę, a także weganie...

  • Kotlety można podawać w bułce, sałacie jak i frytek. Będą pyszne zarówno usmażone na patelni jak i grillowane.

  • Ekspert - ostatni dzwonek na karczochy...

    Sezon na karczochy dobiega końca. - Choć nie można ich jeść na surowo, karczochy - marynowane czy gotowane - znajdują wiele zastosowań. Do makaronów, do kanapki, z kabanosem, na pizzę, do farszu na gołąbki - wylicza Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny.

  • Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a dzisiaj podrzucam Wam obiecany przepis na hamburgery. Soczyste mięso o wyrazistym smaku, który uzyskało za sprawą musztardy. Do tego świeże warzywa, chrupiąca ciepła bułeczka i pyszne jedzonko gotowe.

Artykuły na temat: pyszne hamburgery
  • Pyszne koktajle szybko odtrują jelita i wątrobę

    ...(hamburgery), kawę, alkohol. Konsultacja: Martyna Skibniewska-Olivares , ekspert zdrowego żywienia...

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w Hamburgu, w XV...

  • Hamburger? Uwielbiam!

    Ja hamburgery kocham! Cudowna wołowina, słodkawa cebula - świeżo upieczone, żadnego starego oleju. Sama poezja. Chwałę wynalezienia hamburgera przypisują sobie Amerykanie. W dodatku kandydatów do(...). Potem był jeszcze Louis Lassen z Connecticut, który przyrządzał hamburgery, mieląc wołowinę, która została mu z wyrobu steków i jako pierwszy sprzedawał kanapki hamburger, a nie mięso w pieczywie...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Latem najchętniej sięgamy po warzywa sezonowe. Są nie tylko pyszne i łatwo dostępne, ale także bardzo „na czasie”. Jednym z nich jest botwinka, która nadaje potrawom niepowtarzalny kolor i smak. Botwina sprawdzi się zarówno, jako podstawowy składnik dania głównego, jak i pyszny dodatek do innych potraw. Warto włączyć to pyszne warzywo w nasz jadłospis, najlepiej w połączeniu z produktami WINIARY!

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Odzwyczaj się od fast foodów i słodyczy

    ...ilością ziół zamiast soli. Takie mięso jest dużo mniej kaloryczne i bardziej pożywne niż hamburgery czy mięso w panierce. Kasze, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron i pieczywo - zawierają węglowodany...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...