• Informacje na temat:

    pyszne gofry

Przepisy na temat: pyszne gofry
  • Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem

    Sposób przygotowania Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę. Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu). Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka. Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.

  • Szybkie i pyszne gofry.

  • Nowość – czekoladowe Kremy Wedlowskie. Daj się wciągnąć!

    Dla miłośników czekolady w każdej postaci i sytuacji, Wedel stworzył pyszne kremy do smarowania, które dają przyjemność czekoladowego smaku już od rana. Wedlowski Krem Czekoladowy i Wedlowski Krem Karmelowy mają delikatną, aksamitną konsystencję - doskonale komponują się ze świeżym, aromatycznym pieczywem. Kremy to również świetny dodatek do naleśników, owoców, gofrów, deserów czy wypieków...

  • Witam, mam sprawdzony przepis na gorfy, zawsze się udaje i gofry są naprawdę pyszne

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    Pyszne ciasteczko zamiast pluszowego misia lub pełne witamin, soczyste jabłko zamiast bezużytecznego kwiatka to pomysły dla tych, którzy chcą, aby walentynki wiązały się z miłym gestem, ale niekoniecznie z plastikowymi tandetnymi prezentami z supermarketów. Wśród naszych propozycji znajdą się i takie, które potrafi wykonać każdy - nawet bez najmniejszego doświadczenia w kuchni.

  • Kto nie lubi gofrów?Chyba nie ma takiej osoby-przepadają za nimi szczególnie dzieci,mam dla was bardzo prosty przepis na gofry-polecam

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ...- mąka poznańska, znakomicie nadaje się do wyrobu pierogów, na pizzę, a także do zasmażek i sosów. Typ 500 - mąka wrocławska, z niej powstaną pyszne naleśniki, racuchy i gofry.   Typ 500 - mąka(...) której żadne polskie święta nie mogą się obyć. Robimy z niej przepyszne, tradycyjne ciasta, takie jak pierniki, makowce, serniki, a także różne rodzaje pierogów czy tradycyjne uszka z grzybami...

  • Smaczny pomysł na "Przepis na pyszne gofry"

  • 5 pomysłów na szybkie śniadania dla dzieci

    ...formie, stanowią świetną bazę do ekspresowego "przerobienia" na ośmiorniczki, pajączki czy mumie. Smak wakacji Któremu dziecku gofry nie kojarzą się z wakacyjnym wyjazdem? To uwielbiane przez(...) zadanie. Gofry można podać z domowym dżemem, świeżymi owocami czy bitą śmietaną. Dobrze smakują także w wersji wytrawnej. Wystarczy, że do ciasta damy mniej cukru i dosypiemy suszone zioła (bazylię...

  • są pyszne, na pewno lepiej smakują niż wyglądają na moim zdjęciu

Artykuły na temat: pyszne gofry
  • Mam gofrofnice zrobie gofry w niedziele z konfiturami, pachnace,ciepłe,domowe, moje ;-000 pyszne, zapraszam...

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Okazuje się jednak, że niepozorne gofry mogą zniszczyć nam urlop i z trudem wypracowaną sylwetkę. Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską....

  • Leśne smaki

    Zbieranie jagód czy poziomek to sposób na relaks, a także na pyszne przetwory na jesień. Co warto wiedzieć o najcenniejszych darach natury?

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Smaki San Francisco

    ...kuchnia, nie licząc miksu dań przywiezionych tu z różnych stron świata? - Amerykańskie klasyki to przede wszystkim mięsa - steki i burgery. Poza tym: gofry, pankejki, omlety. A jeśli przyjrzymy się kuchni poszczególnych stanów, spotkamy regionalne przysmaki, jak kraby i pyszne zupy z owoców morza na wschodnim wybrzeżu czy dania z kukurydzą w Ohio i Illinois. Zostań naszym przewodnikiem po San...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Z gruszką i jabłkiem

    Lekki, puszysty serek z gruszką i jabłkiem to całkowicie nowy kierunek smakowy w portfolio Almette. Połączenie naturalnie puszystej konsystencji z nadzwyczajnym owocowym smakiem to gwarancja pysznego śniadania i owocowo - słodkiej przekąski. Serek zaskakuje smakiem owoców, jak również nutką aromatycznego cynamonu. Jest idealnym dodatkiem do chałki oraz porannych kanapek, tostów czy croissantów...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...