• Informacje na temat:

    pyszne ciasto z prazonym

Przepisy na temat: pyszne ciasto z prazonym
  • Fast food na zdrowo

    Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co jemy. Czytamy składy produktów i zamieniamy typowe fast foody na wartościowe posiłki. Nie musimy jednak całkowicie eliminować z diety tak lubianych hamburgerów, hot dogów czy pizzy. Możemy przygotować je w domu ze składników, które nie tylko będą zdrowe, ale również niezwykle pyszne.

  • Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.

  • Samo zdrowie. Szpinak z orzechami w cieście francuskim

    Składniki: ciasto francuskie (gotowe, ok. 135 g lub własnej roboty), 250 g szpinaku, garść orzechów włoskich, 120 g sera koziego, łyżka masła, płaska łyżka soli, łyżeczka pieprzu, łyżeczka estragonu. *Ciasto francuskie możemy kupić gotowe. Jeśli jednak mamy więcej czasu i chęci, warto je przygotować samemu. Potrzebujemy: 1,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła, 1/3 szklanki zimnej wody...

  • Ciasto makowe szybkie, smaczne, wilgotne ,znika również szybko. Polecam może na święta?

  • Niebanalny duet - pierogi i marcepan

    Składniki potrzebne na ciasto: 400 g mąki pszennej, ok. 150 ml ciepłej wody szczypta soli Składniki potrzebne na farsz: 150 g śliwek kalifornijskich, 100 g marcepanu podzielonego na tyle części(...) soli. Zagnieść wszystko razem dosypując resztę mąki. Ciasto wyrabiać do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne. Zawinąć ciasto w lnianą ściereczkę i odłożyć na kilkanaście minut żeby 'odpoczęło...

  • Długo szukałam przepisu na ciasto drożdżowe próbowałam wiele przepisów ten sprawdza się we wszystkich wersjach jako podstawa strucli i zwykły drożdżak z owocami najbardziej zaskakuje mnie to ,że długo utrzymuje świeżość .

  • Herbatniki na maślance z musli

    ...wymieszać. Łyżką rozłożyć masę do form, tak aby w każdej była trzycentymetrowa warstwa ciasta, i piec około 45 minut. Lekko ostudzić, następnie wyłożyć ciasto z form na ruszt do piekarnika i zostawić do(...) i pyszne. Wskazówki: Suszone jabłka najłatwiej pociąć nożyczkami. Można również dodać suszone żurawiny albo ulubione orzechy czy suszone owoce, należy jedynie dopilnować, żeby ogólna ilość...

  • Dzis mam dla was bardzo proste, smaczne wprost rozplywajace sie w ustach ciacho Bounty Goraco polecam !!!

  • Smaki jesieni nie muszą być nudne

    Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszyć się możemy kulinarnymi smakołykami, które dodają witalności i energii na chłodne dni. Jest to bowiem idealna pora na wszelkiego rodzaju przetwory. Warto zatem sięgnąć po garść kulinarnych inspiracji, które zaowocują niezapomnianymi smakami jesiennych skarbów.

  • pyszny przekładaniec orzechowo-biszkoptowy przekładany kremem z masy krówkowej

Artykuły na temat: pyszne ciasto z prazonym
  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    Co robić, kiedy przyjdzie nam nagle ochota na coś słodkiego, a jednocześnie nie chcemy zapychać się byle czym? Oto przepisy na pyszne, łatwe i zdrowe słodkie przekąski, które małym nakładem sił możemy zrobić same i potem bezpiecznie jeść oraz podawać naszym dzieciom.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...rodzaje pączków. Poza tym jest jeszcze Potize (zawijane drożdżowe ciasto) i cała paleta strudli i klusek na parze. Poniżej przedstawiamy najpopularniejsze z nich.   Przygotowanie ciasta drożdżowego(...) odpowiednią temperaturę. Jako pierwszy do mąki dodajemy rozczyn i lekko mieszamy. Następnie dodajemy mleko i jajka i ponownie wszystko dobrze mieszamy. Następnie tak długo wyrabiamy ciasto (w przypadku...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Migdałowa nuta

    Pyszne, aromatyczne ciasta z migdałami. Po prostu palce lizać!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Jabłko w roli głównej

    Lubisz szarlotki? Poznaj nasze nowe przepisy na pyszne ciasta z jabłkami.

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Chleb na akwasie z mąki pszennej razowej z dodatkiem mąki z amarantusa lub orkiszowej

    ...będzie robić zakwasu. Pozostały zakwas włożyć do miski i dodać resztę składników. Krótko wyrobić. Ciasto powinno być luźne. Włożyć do wysmarowanej oliwą keksowej foremki. Przykryć ścierką. Po ok. 5 godzinach podwoi objętość. Ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy prażonym sezamem, makiem lub nasionami słonecznika. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st. C. Czas pieczenia ok. 1 godz. Po...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...