• Informacje na temat:

    pyszne ciasto makowe

Przepisy na temat: pyszne ciasto makowe
  • Placek makowy

    Sposób przygotowania Połowę masła stop. Do miseczki wsyp 2 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. cukru oraz 1 torebkę cukru waniliowego. Wymieszaj. Dolej masło. Zagnieć ciasto na kruszonkę. Wstaw ją do(...) przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną i migdałami. Wsyp do masy maślanej. Utrzyj. Blachę (32x39 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż masę...

  • Ciasto makowe szybkie, smaczne, wilgotne ,znika również szybko. Polecam może na święta?

  • Makowe muffinki (bezglutenowe)

    Pyszne muffinki, które przygotujesz błyskawicznie!

  • pyszne !!!

  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    ...migdałowy. Na koniec - ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto makowe wlewamy do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy(...)Przepis jest nieco uproszczony, gdyż wykorzystamy tu gotową masę makową z puszki, co oszczędzi nam nieco pracy.Do przygotowania tego ciasta potrzebujemy: 900 g masy makowej z puszki, 5 jaj, 250

  • są bardzo pyszne i niedrogie , szybkie w przygotowaniu

  • Jagodowo-makowe muffiny z białą czekoladą

    Prosty przepis na pyszne muffiny.

  • Pyszne :)

  • Mak bez tajemnic

    Przepisy na pyszne ciasta!

  • pyszne i estetyczne

Artykuły na temat: pyszne ciasto makowe
  • Rogaliki krucho-drożdżowe

    Te rogaliki, do których zrobienia nie używa się jajek, zawsze się udają i są naprawdę pyszne. Można je nadziewać dowolną konfiturą, marmoladą (idealna, bo nie wypływa w trakcie pieczenia), nadzieniem makowym lub serowym. Polecam!:)

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Czekoladowy tort z masą makową i bakaliami

    Ciasto: Masło utrzeć z cukrem do białości, dodawać po jednym jajku na przemian z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem, następnie wlać rozpuszczoną czekoladę, zmiksować. Piec w tortownicy o średnicy 18 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, w temperaturze 165 st. C, około 40 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem ,czy ciasto jest upieczone. Wyjąć z piekarnika, zdjąć obręcz...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Migdałowa nuta

    Pyszne, aromatyczne ciasta z migdałami. Po prostu palce lizać!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Tradycyjny makowiec

    ...... 250 g maki 20 g drozdzy 60 g cukru plus 1 lyzeczka 1 jajko i 1 zoltko cukier waniliowy 30 g masla Z tego robimy tradycyjne ciasto drozdzowe. Pozostawiamy do urosniecia. Nastepnie walkujemy,  pokrywamy rozbeltanym bialkiem powierzchnie ciasta, wkladamy 400-500 g masy makowej jak w poprzednim przepisie. Zwijamy w rulon. Smarujemy zoltkiem z mlekiem. Pozostawiamy w formie do ponownego...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...