• Informacje na temat:

    pyszne ciasto do kremowek

Przepisy na temat: pyszne ciasto do kremowek
  • Pyszne ciasta z bakaliami

    Chrupiąca tarta na kruchutkim spodzie Sposób przygotowania 1. Ciasto: wymieszaj mąki z cukrem i posiekaj nożem z mocno schłodzonym masłem. Zagnieć szybko ciasto, dolewając tyle wody, by ciasto się zlepiło i nie kruszyło. Zawiń w folię spożywczą i schłodź przez 30 minut (możesz przygotować ciasto z podwójnej ilości składników i połowę zamrozić w woreczku foliowym; przed pieczeniem wystarczy...

  • Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.

  • Marchewkowa kremówka

    Ciasto bez cukru, a jakie pyszne!

  • ciasto dlugo zachowuje swiezosc, uwielbiana przez domownikow

  • Któż z nas jej nie uwielbia? ;)

  • Sekret udanej pizzy to... ciasto!

    Placek powinien być chrupiący na brzegach i plastyczny w środku.  Przepis (2 pizze dla 4 osób): 2,5 szkl. mąki przesiej do miski. Dodaj 2-3 łyżeczki oliwy i łyżeczkę soli. Do 1/3 szkl. ciepłej wody wsyp łyżeczkę cukru, ok. 25 g drożdży i łyżkę mąki. Gdy rozczyn zacznie pracować, dodaj go do mąki.Ciasto wyrób, uformuj kulę. Nakryj ściereczką, by nieco urosło. Następnie rozciągnij lub rozwałkuj...

  • łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek

  • Kruche i pyszne!

    ..., wymieszaj go z pozostałymi suchymi składnikami.  Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w trójkąty. Na środku każdego z nich połóż łyżkę konfitury i zawiń rogaliki. Z wierzchu posmaruj je rozbełtanym jajkiem...

  • Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!

Artykuły na temat: pyszne ciasto do kremowek
  • Pyszne serniki

    ...wymieszać z 75 ml wody, zagotować. Do syropu porcjami wkładać plasterki limonki. Gotować je po 1-2 minuty. Potem wyjąć, odsączyć z cukrowego syropu, wy-studzić. Udekorować nimi gotowy sernik. Ciasto(...) rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Po około 40 minutach pieczenia sernik warto przykryć kawałkiem pergaminu albo folii aluminiowej, aby wierzch się nie przypalił. Ciasto wystudzić. Przed podaniem oprószyć...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Pyszne ciasta z czereśniami

    ...waniliowego, sól, jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić za pomocą robota kuchennego. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami, nałożyć ciasto. Piec w 175 st. C przez 20-25 minut(...) rozpuścił. Tort uwolnić z formy. Czereśnie posmarować dżemem. Posypać migdałami. Ciasto śmietanowe z czereśniami Składniki: 250 g masła 250 g + 4 łyżki cukru 150 g masy marcepanowej...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasto marchewkowe

    Kiedyś krzywiliśmy się na samą myśl, żeby z warzyw piec słodkości. Teraz ciasto marchewkowe na dobre zagościło w polskich restauracjach. Pora upiec je samodzielnie.

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Ciasteczka z kremem

    Pyszne ciasteczka.

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...