• Informacje na temat:

    pyszne boczniaki

Przepisy na temat: pyszne boczniaki
  • Curry na świeżo z boczniakami, cukinią i kalarepą

    .... Kalarepy obieram i kroję w grubsze słupki, umyte boczniaki na mniejsze części. Owoc granatu wyłuskuję do miseczki.   Na dużej patelni rozgrzewam olej kokosowy, na dość wysokim ogniu podsmażam plastry(...) podsmażam boczniaki z dodatkiem kolorowego pieprzu, soli wędzonej i odrobiny sosu sojowego - tak samo na wysokim ogniu. Do porządnie podsmażonych grzybów dodaję, wcześniej podsmażone warzywa...

  • Pyszne danie nie tylko dla wegan i wegetarian!

  • Zupa z boczniaków

    Pyszna zupa grzybowa.

  • :) Pyszne ,proste...przede wszystkim szybkie...Ile by nie było ,zjem za wszystkich :D

  • Zapiekanka  z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść naczynie żaroodporne.  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę (1-2 minuty). Dołóż boczniaki i smaż, mieszając, 3-4 minuty.  3. Do podsmażonych grzybów z cebulą dodaj makaron i kurczaka. Wymieszaj, przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.  4. W misce wymieszaj jajka, mleko, ser, mąkę i natkę pietruszki...

  • Boczniaki grillowane

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)

  • Smaczny, szybki obiad :) Bardzo sycace, z dodatkiem surowki- kompletny obiad.

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią

  • Sprawdzony przepis na "Panierowane boczniaki"

Artykuły na temat: pyszne boczniaki
  • Sześć powodów, dla których warto jeść szparagi

    Stają się coraz bardziej popularne. I słusznie, bo są pyszne i zawierają wiele cennych substancji. Stąd ich oficjalna nazwa - szparagi lekarskie.

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

    Daria Ładocha wpadła na świetny pomysł – odchudziła znane wszystkim dania tak, by powróciły na nasze stoły we współczesnej odsłonie! Autorka w wyjątkowy sposób łączy smaki swojego dzieciństwa z nowoczesnymi produktami. Pyszne polskie dania stały się proste, lekkie i jeszcze smaczniejsze.

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Beta–glukany: Pomogą naturalnie obniżyć poziom cholesterolu

    Moda na zdrowy styl życia nie przemija. Na troskę o dobre zdrowie składa się kilka czynników – regularne badania, aktywność fizyczna, eliminowanie czynników stresu oraz zbilansowana dieta. Entuzjaści życia w stylu „fit” szukają inspiracji dla stworzenia idealnych warunków, pomagających im cieszyć się dobrą formą przez długie lata.

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...

  • PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami. fot. Pyszne/Facebook To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły. W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię...

Wideo na temat: pyszne boczniaki
  • Warzywne i owocowe dodatki z grilla według Beaty Śniechowskiej

    Grillować można nie tylko kiełbaski, kurczaka czy wołowinę, ale również pyszne i soczyste warzywa i owoce. W "Dzień Dobry TVN" zwyciężczyni drugiej edycji programu "MasterChef" Beata Śniechowska przygotowała różne owocowe i warzywna potrawy z grilla. Na stole pojawiły się takie dania, jak: grillowana chałka z truskawkami „balsamico”, ananas z grilla i lodami kokosowymi, grillowany bakłażan