• Informacje na temat:

    pyszna szrlotka

Przepisy na temat: pyszna szrlotka
  • Pyszna, szybko się robi:)

  • Pyszna, troszkę pracy ale efekty czuć po pierwszym kawałku :)

  • Jesień jest taką pora roku, w której dojrzewają jabłka. Zbieramy je i mamy ochotę zrobić z nich coś pysznego. Takim daniem, a raczej ciastem jest ta oto szarlotka. Zapraszam :)

  • Letnia, smakowita, zdrowa zupka.

  • SMACZNA BOMBA WITAMINOWA:))

  • Szybkie, tanie, proste. Bardzo ją lobię do obiadu w szczególności.

  • przysmak Papaja :)

  • Jedna z moich ulubionych surówek.Polecam:)

  • Łatwe i szybkie w przygotowaniu, doskonałe do zrobienia burito.

  • Jest nieco pracochłonna, ale warto. Kiedy pytam moje dzieci na jaką zupę mają ochotę, zgodnym chórem odpowiadają "Na kartoflankę". Jest pożywna, więc świetnie nadaje się na jednodaniowy obiad

Artykuły na temat: pyszna szrlotka
  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF Jeszcze kilka lat temu słodkie ziemniaki były jedynie trudnodostępną i nieco egzotyczną ciekawostką kulinarną, a ich kupno stanowiło nie lada wyzwanie. Jednak obecnie wiele sklepów wprowadziło je na stałe do swojego asortymentu,...

  • Tylko w sieci sklepów Biedronka znajdziesz w promocyjnej cenie zestaw, który składa się z dzbanka filtrującego wodę, książeczki "Najlepsze diety na cały rok" oraz herbatkę Teekanne LOVE. Od 7 lutego w sieci sklepów Biedronka czekają na Was zestawy, które połączyły dwie marki: AQUAPHOR - producenta filtrów do wody oraz Teekanne producenta pysznej herbaty. W ramach akcji przed Świętem Zakochanych w sieci sklepów Biedronka znajdziecie dzbanek filtrujący do wody z wkładem magnezowym,...

  • Podczas karnawału często zapominamy o diecie i pozwalamy sobie na znacznie więcej. Niestety, przysmaki, które zajadamy chociaż pyszne, mogą źle wpływać na nasze samopoczucie. Jeśli nie czujecie się zbyt dobrze pomoże Wam dieta oczyszczająca. Fot. 123RF/Picsel Pozbycie się toksyn zdecydowanie poprawi wasze samopoczucie i pomoże zregenerować organizm po świątecznym biesiadowaniu. Zapomnijcie o jakichkolwiek głodówkach. Wystarczy, że na kilka dni zrezygnujecie z ciężkostrawnej żywności i używek...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...