• Informacje na temat:

    pyszna surówka do ryby

Przepisy na temat: pyszna surówka do ryby
  • Łosoś wędzony aromatem herbacianym

    Łosoś wędzony aromatem herbacianym Sposób przygotowania: 1. Filety z łososia natrzyj solą  i posmaruj oliwą część bez skóry. 2. Kawałki ryby przełóż do naczynia, przykryj je starannie i wstaw do lodówki na 60 minut. Do miski wsyp ryż, cukier oraz zawartość 12 torebek herbaty Earl Grey Ahmad Tea London, wszystko dokładnie wymieszaj. 3. Przygotuj naczynie...

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Grillowanie - smaczne i zdrowe

    ...zyskają piękny zapach. Taki sam efekt uzyskasz, jeśli do węgla dodasz namoczone wcześniej w wodzie listki laurowe. Superduet: ryby i warzywa! Grillować możesz nie tylko mięso! Uczta na świeżym...

  • znakomita do ryby

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    .... Przychodzą obie siostry z mężami i dziećmi. Razem gotujemy, a potem siadamy do stołu i rozmawiamy. Kilka dni temu nasi mężowie wyjechali wspólnie na ryby. Nagle telefon: "Dziewczyny, wracamy, bo tutaj...

  • Jedna z moich ulubionych surówek.Polecam:)

  • Fantastyczna, nie tylko do dań z drobiu ale również do innych mięs.

  • ZDROWA I BAJECZNIE KOLOROWA

  • zdrowe i proste

  • Są pyszne,lekko kwaśne i nadają się na wiele okazji.Choć jest z nimi dużo pracy warto poświecić czas.Przepis mojej mamy.

Artykuły na temat: pyszna surówka do ryby
  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...do smaku - czosnkiem, ziołami, koncentratem pomidorowym. Obiad Surówka w duecie z białkiem Duża porcja warzyw z dodatkiem ryby lub chudego mięsa - to odpowiedni zestaw na sycący i zarazem(...) czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Eliksiry młodości na naszym talerzu

    ...m.in. jak filtr UV, a B9 i B12 wspomagają produkcję kolagenu i elastyny. Tu je znajdziemy: warzywa zielone i strączkowe, kasze, ziarna, ryby. Witamina C to silny przeciwutleniacz, który zabezpiecza(...): warzywa strączkowe, ryby, nabiał. Karotenoidy to związki i barwniki (np. beta-karoten, likopen), które pomagają skórze przyswoić wit. A. To ona odpowiada za jej gładkość i elastyczność. Tu je...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    .... Śniadanie powinno się składać z zupy mlecznej z owocami, obiad z surówki i chudego mięsa (kurczaka, indyka, cielęciny) lub ryby, na podwieczorek zjadaj surowe owoce – w formie koktajlu lub sałatki(...) uzupełnienia diety. Przykładowy jadłospis na 3 dni Śniadanie: ryż na mleku plus pomarańcza. II śniadanie: jajko na miękko, sucharek, ogórek lub pomidor. Obiad: surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Sezon na grillowanie

    ...zachować umiar, a zamiast chleba lepiej przegryźć mięso surówkami. No i nie przesadzać z alkoholem! Jak grillować, by sobie nie szkodzić ● Mięso marynujemy. Będzie smaczniejsze, lżej strawne(...) gdy mięso leży na tackach, tłuszcz osadza się na nich, nie pali się i nie ma problemu. Jednakże bardzo zachęcam do próbowania innych dań z grilla. Jakie pani poleca? - Świetnie grillują się ryby, no...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    ...to jej podstawa. Zrób w swojej kuchni miejsce na nowe, smaczne produkty ze świata, a na pewno nie odczujesz braku tego, co ci szkodzi. Ryby wzmocnią serce.Tłuste ryby morskie - dorsz, łosoś, śledź(...) kalorycznym. Wybieraj częściej ryby świeże, nie wędzone - ze względu na wysoką zawartość soli, którą powinnaś teraz ograniczać. Nabiał dostarcza wapnia. Ser, jogurt, kefir, maślanka to dobre źródła ważnego...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...