• Informacje na temat:

    pyszna marynata do indyka

Przepisy na temat: pyszna marynata do indyka
  • Pyszne potrawy na cały tydzień

    .... Polej pierogi i ozdób malinami. Roladki nadziewane Sposób przygotowania 1. Indyka umyj, osusz i przekrój. Rozłóż i zbij tłuczkiem, by powstał duży, płaski płat mięsa. Przypraw solą...

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Ta pyszna gęś!

    Skoro indyk gości na amerykańskich stołach w Dniu Dziękczynienia, to dlaczego na polskich nie mogłaby pojawiać się gęsina w dniu Święta Niepodległości? W ubiegłym roku z taką inicjatywą, na rzecz rozwijania polskiej smakowitej tradycji, wystąpiła m.in. polska organizacja Slow Food.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Grillowane roladki z indyka

    Składniki na 8 kawałków: - 8 kotletów z indyka (po 80 g), - 1 ząbek czosnku, - 6 łyżki oliwy z oliwek, - 2 łyżki soku z cytryny, - 8 plastrów szynki parmeńskiej, - 1 gałązka szałwii, - pieprz, - 2 łyżki Pesto 150 g chudego jogurtu, - przepołowione główki młodego czosnku i bazylia Przygotowanie: Kotlety umyć, osuszyć, nieco rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Szaszłyki drobiowe z rulonikami

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj, połowę wymieszaj z 3 łyżkami oleju, suszonym oregano i bazylią oraz słodką papryką. Marynatę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w grubszą kostkę.  2. Mięso przełóż do miseczki. Polej przygotowaną marynatą, dobrze przemieszaj. Odstaw w chłodne miejsce.  3. Cukinie umyj, odetnij końce, resztę pokrój wzdłuż...

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...stewią lub ksylitolem. Przysmaki z kurczaka, ryb i owoców morza Pachną tak pięknie jak karkówka, ale nie tuczą. Zamiast wieprzowiny wybierz mięso z kurczaka lub indyka. Drób ma dużo białka, a mało...

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

Artykuły na temat: pyszna marynata do indyka
  • Dynia pieczona z indykiem

    ...°C. Ostudź. Filet z indyka opłucz, włóż do garnka. Wsyp dwie łyżeczki soli i wlej zimną wodą. Odstaw na 15 minut. Następnie wyjmij go i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso włóż do szczelnego woreczka i wlej marynatę. Wstaw na noc do lodówki. Po tym czasie ułóż w blaszce do pieczenia. Piecz w temp. 180°C przez 80 minut. Ostudź i pokrój w plastry. Na talerz wyłóż ugotowany ryż, pokrojonego indyka, kawałki...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Ta pyszna gęś!

    Skoro indyk gości na amerykańskich stołach w Dniu Dziękczynienia, to dlaczego na polskich nie mogłaby pojawiać się gęsina w dniu Święta Niepodległości? W ubiegłym roku z taką inicjatywą, na rzecz rozwijania polskiej smakowitej tradycji, wystąpiła m.in. polska organizacja Slow Food.

  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF Jeszcze kilka lat temu słodkie ziemniaki były jedynie trudnodostępną i nieco egzotyczną ciekawostką kulinarną, a ich kupno stanowiło nie lada wyzwanie. Jednak obecnie wiele sklepów wprowadziło je na stałe do swojego asortymentu,...

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    Znalazlam kilka tygodni temu ten przepis na wolowine. Pomyslalam sobie od razu, ze bedzie jak znalazl na grudniowy obiad. I dzis ja wlasnie zrobilam, pyszna,...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Zielono na talerzu

    ...lub sosy z jogurtu. Z indykiem Składniki: (6 porcji) 50 dag fileta z indyka, cebula, 2-3 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki tymianku, główka sałaty lodowej, 30 dag zielonych ogórków, 50 dag pomidorów(...), 1/4 posiekaj, resztę pokrój w kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć indyka i smaż 5 minut, aż się zrumieni. Pod koniec smażenia dodaj połowę posiekanej cebuli. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Sałatę oczyść...

  • Tylko w sieci sklepów Biedronka znajdziesz w promocyjnej cenie zestaw, który składa się z dzbanka filtrującego wodę, książeczki "Najlepsze diety na cały rok" oraz herbatkę Teekanne LOVE. Od 7 lutego w sieci sklepów Biedronka czekają na Was zestawy, które połączyły dwie marki: AQUAPHOR - producenta filtrów do wody oraz Teekanne producenta pysznej herbaty. W ramach akcji przed Świętem Zakochanych w sieci sklepów Biedronka znajdziecie dzbanek filtrujący do wody z wkładem magnezowym,...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Przede wszystkim, mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym...