• Informacje na temat:

    pyszna golonka gotowana bez kosci

Przepisy na temat: pyszna golonka gotowana bez kosci
Artykuły na temat: pyszna golonka gotowana bez kosci
  • Galareta mięsna

    To jedna z najpopularniejszych polskich przystawek, ale nie każdy zna sekrety jej przygotowania. Sprawdź, jak przygotować pyszną galaretę bez dodatku żelatyny.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę. Wystarczy, że będziemy...

  • Myślisz, że będąc na diecie możesz całkowicie zapomnieć o wieczornych przekąskach? Nic z tych rzeczy! Oto kilka produktów, których zjedzenie z pewnością nie zaowocuje dodatkowymi kilogramami, wskazywanymi przez wagę. „Jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zjadać żadnych posiłków po 18" - to jeden z tych mitów dietetycznych, które już od dawna pokutują w naszym społeczeństwie. Tymczasem mamy dobrą wiadomość, dla wszystkich osób, którym do tej pory kiszki grały marsza w godzinach wczesno...

  • Myślisz, że będąc na diecie możesz całkowicie zapomnieć o wieczornych przekąskach? Nic z tych rzeczy! Oto kilka produktów, których zjedzenie z pewnością nie zaowocuje dodatkowymi kilogramami, wskazywanymi przez wagę. „Jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zjadać żadnych posiłków po 18" - to jeden z tych mitów dietetycznych, które już od dawna pokutują w naszym społeczeństwie. Tymczasem mamy dobrą wiadomość, dla wszystkich osób, którym do tej pory kiszki grały marsza w godzinach wczesno...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory naszej fantazji, a produkty oferowane przez producentów...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy dzielą się...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną. Uszka i pierogi,...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...